משלחת רמב'ם יצאה ל'מצעד החיים' בפולין. כתבה: רונית קיטאי. צילום: הקריה הרפואית רמב'ם

משלחת המונה בת 46 אנשי צוות מבית החולים רמב'ם בחיפה יצאה הבוקר למצעד החיים בפולין, לאירוע שבו יציינו 80 שנים מאז שוחרר מחנה ההשמדה "אוושוויץ-בירקנו" בידי בעלות הברית ב-1945. מי הבכירים אשר ייצגו את ישראל?

פורסם ב: 20/04/2025 08:25

משלחת בית החולים רגע לפני היציאה למצעד החיים בנמל התעופה בן-גוריון לפנות בוקר. צילום: הקריה הרפואית רמב'ם
השנה ישתתפו במצעד, שיתקיים ב-24 באפריל, 80 שורדי שואה מכל רחבי העולם .40 מהם מישראל, כשבראש המצעד נשיא המדינה, יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, לצד נשיא פולין, אנדז'יי דודה ומריל אייזנהאואר, נינו של הגנרל דוויט אייזנהאואר שפיקד על שחרור המחנה בשלהי מלחמת העולם השנייה.

המשלחת מרמב"ם, שבה משתתפים נציגי כל הסקטורים ברמב"ם – רופאים, אחיות, אנשי משק וכלכלה, יהודים , נוצרים ומוסלמים, תהיה המשלחת השנייה היוצאת למסע הזיכרון הכי ישראלי שיש. ד"ר מיכל מקל, סגנית מנהל רמב"ם תוביל את המשלחת שעתידה לסייר על אדמת פולין בין האתרים המרכזיים בהם פעלה מכונת ההשמדה הנאצית, במהלכה הובלה יהדות אירופה למוות באופן מכוון ושיטתי: דרך גטו ורשה, מחנה ההשמדה טרבלינקה, גטו לודג', מחנה המוות חלמנו, מחנה מיידאנק היושב סמוך לעיר לובלין, יער הילדים בזבליטובסקא ועוד.

לסיום מצעד החיים שיתקיים בין מחנות הריכוז וההשמדה אושוויץ ובירקנאו, יגיע גם פרופ' מיקי הלברטל, מנהל רמב'ם, ויחד עם ד'ר מיכל מקל, הם יובילו את משלחת בית החולים לצד שורדי שואה, שורדי אסון ה-7 באוקטובר, משפחות שכולות ו-15 אלף משתתפים מכל העולם. בתום המצעד, יתקיים הטקס המרכזי, כשעל הבמה יופיעו יחד דניאל וייס, תושב בארי ששני הוריו נרצחו ב-7 באוקטובר ושורדת השבי אגם ברגר. אגם עתידה לנגן על כינור בן 130 שנים ששרד את השואה באירופה והובא לישראל.

ד'ר מקל: "התחושות מעורבות ביציאה של משלחת כזו. יש כמובן השפעה של כל מה שעברנו בשנה וחצי האחרונות במדינה בכלל וברמב'ם בפרט עם כל המשמעות של הורדת בית חולים למתקן תת קרקעי ממוגן עקב ירי טילים – שהזכיר לנו שאנו כישראלים ניאלץ תמיד להיות מוכנים לאיום קיומי. ואז אנחנו חוזרים במצעד החיים אל מחוזות העבר של דור הסבים והסבתות שלנו, לאלו ששרדו את הזוועות לפני 80 שנה בגבורה מדהימה, בלי מדינת ישראל שעמדה לצדם – זה מעורר הרבה מחשבות. במשלחת שלנו לכל איש יש סיפור וסיבה שגרמו לו לצאת למסע. אני בטוחה שהמסע יהיה כל כך עוצמתי, ובשבוע הקרוב נחווה חוויות ורגשות שיישארו אתנו לעוד הרבה שנים'.

(נתנאל אייזיק)
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור בריאות :
*   מגן דוד אדום קוראים לציבור לבוא ולתרום...
*   הסובלים מטחורים יכולים להרגע. יש קרם...
*   ציון דרך לאגף הכירורגי החדש במרכז...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים