מיכל לוזון, מתנדבת במד״א בשנתיים האחרונות, רגילה להגיע לזירות חירום ולטפל בפצועים כחלק מתפקידה כחובשת מד"א. אבל לפני מספר שבועות, היא מצאה את עצמה בצד השני של האירוע - כאמא.
בנה , איתי לוזון (8) נפגע מרכב בזמן שרכב על אופניו באבן יהודה. שכנה שהייתה במקום התקשרה למיכל והודיעה לה כי איתי בנה עבר תאונת דרכים ושעליה להגיע במהירות:.
משחזרת מיכל לוזון: 'לקחתי את הרכב עם ציוד החירום שלי וחשבתי שמדובר במשהו קל יחסית. שהתקרבתי לזירה ראיתי מרחוק את צוותי מדקא והבנתי מיד שמדובר בפגיעת ראש קשה מאוד. ראיתי את איתי שוכב על הכביש בתוך שלולית של דם, מדמם מהאף, מהפה ומהאוזניים'..
מי שהגיע ראשון למקום וטיפל באיתי היה חובש רפואת החירום במ'״א, רועי גימפוביץ', אותו הכירה מיכל מההתנדבות במד'א: 'ברגע שראיתי את רועי שם נרגעתי קצת. אני מכירה אותו ויודעת איזה איש מקצוע מדהים הוא. סמכתי עליו במאה אחוז'.
רועי גימפוביץ' העניק לאיתי טיפול רפואי ראשוני מציל חיים בזירה, עצר דימומים וביצע חבישות. זמן קצר לאחר מכן הגיעה גם פראמדיקית מד'א אוריאן לוקץ', שהצטרפה לטיפול והרגיעה את מיכל ברגעים הקשים, מספרת מיכל: 'התחלתי לבכות כשאוריאן הגיעה. אמרתי לה 'זה הילד שלי', והיא פשוט החזיקה אותי והרגיעה אותי כל הזמן'.
איתי פונה בניידת טיפול נמרץ לבית החולים כשהוא במצב קשה, מורדם ומונשם, מהתאונה סבל איתי מפגיעות קשות. כיום הוא נמצא בתהליך שיקום וממשיך להתחזק ולהשתפר מדי יום. ״מבחינת איתי - רועי ואוריאן הם האנשים שהצילו לו את החיים״ מספרת מיכל.
חובש רפואת החירום במד'א רועי גימפוביץ': 'כשהגענו למקום ראינו ילד עם פגיעת ראש קשה מאוד לאחר שנפגע מרכב בזמן שרכב על אופניים. מיד התחלנו בטיפול רפואי מתקדם לעצירת הדימומים ולייצוב מצבו. רק תוך כדי הטיפול הבנתי שאמא שלו היא מתנדבת במד״א שאני מכיר. לראות אחר כך את איתי מתאושש ולהגיע לבקר אותו - זה רגע שלא אשכח'.
מספרת אוריאן לוקץ' :'תמיד מפחיד בתור איש צוות מד'"א לחשוב על האפשרות של להיות בצד השני. כשהגעתי וראיתי את מיכל הרגשתי מועקה, הדרכתי אותה בקורס החובשים כך שאני מכירה אותה טוב. הבנתי שאני צריכה לאסוף את עצמי ולהיות שם בשבילה. אחר כך היו כמה ימים לא קלים אבל הבנו שאיתי ממשיך להתאושש וזה מרגש מאוד'.
(זכי הלר דובר מד"א)

