ראש העירי חיפה יונה יהב אמר הבוקר בכנס חיפה למנהיגות מאחדת: 'אם נמשיך כך, בעוד עשור לא תהיה לנו מדינה. לא בגלל האויבים מבחוץ, אלא בגלל הפירוד מבפנים. עלינו ללמוד לחיות יחד. חיפה עושה זאת כל יום ואם חיפה יכולה - כל ישראל יכולה.
'אנחנו חיים בתקופה שבה השיח הפך לקיצוני ומסוכן. אנשים מאבדים תקווה שיכול להיות כאן טוב יותר ושוכחים שאין לעם היהודי מקום אחר. אם נמשיך כך, בעוד עשור לא תהיה לנו מדינה. לא בגלל האויבים מבחוץ, אלא בגלל הפירוד מבפנים.
אני מאמין שיש לנו הזדמנות לתקן ולבנות עתיד אחר. אני מאמין שיש לנו הכוח לתקן. עלינו ללמוד לחיות יחד. חיפה עושה את זה כל יום ואם חיפה יכולה – כל ישראל יכולה. עבור תושבי חיפה, דו-קיום זו מציאות יומיומית של אנשים שבחרו לחיות יחד, לעבוד יחד, לבנות עתיד משותף'.
בדברים אלה פתח הבוקר ראש העיר חיפה יונה יהב את כנס חיפה למנהיגות מאחדת, המתקיים היום באצטדיון סמי עופר בחיפה.
כנס חיפה למנהיגות מאחדת 2025 מתקיים ביוזמה משותפת של עיריית חיפה, עמותת "בהשקט ובבטחה" – ארגון בוגרי הפנימיות הצבאיות, ובשיתוף קבוצת טורוס והמכון למנהיגות בישראל.
הכנס יכלול הרצאות, ראיונות ופאנלים שיעסקו בסוגיות של מנהיגות על גווניה השונים, ומנהיגות מאחדת בפרט.
****
נשיא המדינה יצחק הרצוג שלח ברכה מצולמת לכבוד הכנס: 'לכל אדם פוטנציאל למנהיגות, לאו דווקא פוליטית, אלא ביוזמה בלקיחת אחריות במסגרות שונות. מנהיג יכול להוביל דווקא אם הוא גדל מלמטה. הוא מבין את העם שהוא צמח ממנו. מנהיג אמיתי הוא מי שמשפיע באופן עמוק על חייו של האחר'.
*****
ד'ר עליזה בלוך, נשיאת יאסא - המרכז הישראלי למצויינות בחינוך ולשעבר ראש עיריית בית שמש לשעבר: 'האתגר האמיתי הוא להגיד מה אפשר לעשות כדי שיהיה לכולנו יותר טוב. אין לנו פטור מלנסות לעשות יותר טוב. צריך פשוט לנסות ולהתאמץ. המשימה שלנו, במיוחד עכשיו, היא להסתכל פנימה, ללמוד לדבר בשפה מורכבת יותר - להשתמש פחות בסימני קריאה ויותר בסימני שאלה. לא תמיד אנחנו צריכים להיות כל כך צודקים. אפשר וניתן להוביל תהליכים בהסכמה'.
*****
מה אמרו מנהלי בתי החולים בחיפה בכנס חיפה למנהיגות מאחדת, היום באצטדיון סמי עופר?
מנכ'ל בית החולים 'בני ציון' פרופ' אוהד הוכמן: 'התפקיד החשוב ביותר שלי כמנכ'ל בית חולים , אחרי השבעה באוקטובר, היה לבנות ולשמור על האמון ההדדי בין העובדים לבין עצמם ובין הצוות המטפל למטופלים, שכן בלי אמון וכבוד הדדי בית החולים לא יכול לתפקד. בתוך כך, הבנתי שאחד האתגרים הניצבים בפני בית החולים, הוא אתגר המגוייסים .של עובדי בית החולים שגוייסו וגם של עובדים שבני משפחותיהם גוייסו לצבא. לצורך כך הקמנו מערך שמיפה ונתן מענה לצרכי העובדים, תוך רצון לתמוך בעובדים, להביע תודה והערכה כלפיהם ואף להעניק תמיכה נפשית.
יש חשיבות למגן את כלל בתי החולים, מתוך הבנה כי האיום הבטחוני טרם הוסר וכי לא ניתן להסתמך על בית חולים אחד, ממוגן ככל שיהיה, אלא יש צורך למגן את כל בתי החולים בעיר'.
המנהלת הנכנסת של הקריה הרפואית רמב'ם ד'ר מיכל מקל: 'בעת חירום כמו מלחמה, ובעיקר אחרי ה-7 באוקטובר, אין ספק שהיה פוטנציאל למתח בין קבוצות בבית חולים. היה פחד והיה כעס. חלק מהמנהיגות היא לאחד מצד אחד כי לכולם יש מטרה משותפת ברפואה, ומצד שני להציב קווים אדומים של התנהלות כדי לא לאפשר פגיעה באחדות הפנימית. יחד עם זה, יש גאווה גדולה בזה שעובדים מכל הדתות והעדות מצליחים להתעלות בתקופות הכי קשות, מעבר לחילוקי הדעות ולמתחים - ולעבוד כתף אל כתף'.
סמנכ'לית בית החולים 'כרמל' ד'ר שרון קמה: 'בית חולים 'כרמל', על צוותיו הרב גוניים מכל הדתות והלאומים, שימש בזמן המלחמה כאי של שפיות וכסלע יציב, שתמך בכל עובדיו מצד אחד והעניק את הטיפול הרפואי הטוב ביותר האפשרי לתושבי חיפה והצפון. אנחנו גאים ברב תרבותיות שבבית החולים ובעבודה המשותפת של כל הצוותים , יהודים וערבים, כתף אל כתף, לטובת כלל המטופלים'.
(גיל מלר)





