'שומרת הלילה' מאת אמירה קידר. הוצאת 'סער. כתבה: רונית קיטאי

'שומרת הלילה' נכתב בהשראת אירועים אמיתיים אשר קרו בקיבוץ בו גדלה הסופרת בתחילת שנות ה-50. אמירה קידר, שעבדה כתחקירנית שנים רבות, נדדה בין פריז, ירושלים ותל אביב עד שחזרה לקיבוץ בו נולדה

פורסם ב: 10/11/2025 08:34

'שומרת הלילה' מאת אמירה קידר. הוצאת 'סער'
'שומרת הלילה' שכתבה אמירה קידר, יחזיר את הקוראים לשנות השבעים בישראל. נערה בת קיבוץ בשרון מופתעת לגלות שלפני כעשרים שנה התחוללה במקום בו היא חיה פרשה מסתורית ומטלטלת. היא מתחילה לחקור ולחטט בעבר, למורת רוחם של אושיות הקיבוץ שמנסים , אז וגם היום , להעלים ולטשטש את שהתרחש. היא לא מוותרת וחושפת בהדרגה את הפרשה שמעמידה בספק אמיתות ישנות ומערערת את יסודות הבית.

שכול, בגידה, נקמה ושיגעון מרכיבים את הסיפור אפוף הסוד, אשר מציג תמונה ריאליסטית ואמינה של החברה הקיבוצית שביקשה לדבוק באידיאלים שלה כמעט בכל מחיר. 'רבים מן האירועים והדמויות הם פרי דמיוני וכל הרואה קשר בינם לבין המציאות עושה זאת על אחריותו הבלעדית', מצהירה מחברת הספר.

בשנת 2010 אמירה קידר פירסמה את הספר 'ללצ’קה' שאף הוא מבוסס על סיפור אמיתי. ספר זה זכה להצלחה אדירה ותורגם לאנגלית, צ’כית, פולנית, איטלקית והולנדית. זהו ספרה השני.

את ספרה הנוכחי הקדישה אמירה קידר 'לכל הילדים באשר הם'

עריכה : לילך גליל

עיצוב עטיפה: אינגריד וימן גלברד

200 עמודים -84 ש'ח. הוצאת 'סער'
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור ספרים חדשים :
*   'התנין והשופט' מאת זואי צ'אנס. הוצאת...
*   ארבעה ספרים חדשים הושקו בסדרה 'ילדים...
*   אדל 9- חוזרים לשגרע. מאת מר טאן. איורים:...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים