הטכניקה פותחה בשיתוף פעולה בין מחלקת ההנדסה למחלקת ההרדמה במרכז הרפואי בני ציון להפחתת זיהום האוויר מגזי הרדמה בעת השראת הרדמה בילדים.
הפתרון החדשני עורר עניין רב בקרב מומחים מהעולם, במיוחד בשל העובדה שבשלב זה היא יושמה לראשונה ובלעדית במרכז הרפואי בני ציון בחיפה. מדובר בשיטה ייחודית שמטרתה להגן על הצוות הרפואי מפני חשיפה לגזים נדיפים בזמן השראת ההרדמה - שלב שבו קיימת דליפה של גזי טשטוש מהמסכה.
המערכת, מורכבת ממפוח חזק השואב את האוויר דרך צינור מיוחד שמחובר אל תקרה ייעודית בגג המבנה, כאשר קצה הצינור מגיע לחדרי האינדוקציה וחדרי ניתוח, שם ממוקם קונוס יניקה גמיש ונייד, המחובר לזרוע מתכווננת. הקונוס מוצב בסמוך לפני הילד בזמן החדרת גזי ההרדמה, ושואב את שאריות הגזים הנפלטים לאוויר ובכך מפחית משמעותית את זיהום האוויר בחדר.
לדברי מנהל מחלקת הרדמה במרכז הרפואי בני ציון פרופ’ מוסטפא סמרי: 'למרות שמותקן סקשן בתוך מכונת ההרדמה כתקן ורוטינה ולמרות שמחזקים טוב את המשיכה על הפנים ונותנים כמות קטנה, עדיין יש ריכוז גבוה של גזים נדיפים ולכן הינו צריכים לפתח את המכשיר הזה, כי לא משנה כמה נהדק את המסכה, תמיד תיתכן דליפה מסוימת של גזים. מצאנו שהשימוש בשואב מקומי בסמוך לפני הילד מפחית משמעותית את ריכוזי הגז באוויר. בדקנו ריכוזי גזים בסביבת העבודה ומצאנו שהשימוש במערכת השאיבה מפחית באופן משמעותי את החשיפה. מדובר במהלך חשוב להגנה על בריאות הצוות'.
הפתרון הטכנולוגי זכה להתעניינות רבה מצד משתתפי הכנס, ונרשמה התעניינות ביישומו גם בבתי חולים באירופה. השיטה משלבת בין הבנה קלינית מעמיקה לבין פתרונות הנדסיים חדשניים.
מהמרכז הרפואי 'בני ציון', נמסר כי הוא ימשיך להוביל בחדשנות רפואית וטכנולוגית, במטרה לשפר את בטיחות הצוותים והמטופלים כאחד.
(גדי נס)