השבוע בחיפה. כתבה: רונית קיטאי

שידרוג מערך הרמזורים, ראש העיר חיפה יונה יהב טס לראשונה ב'אייר חיפה', תלמידים יהודים מחיפה ותלמידים דרוזיים מדליית אל כרמל נפגשו לדיאלוג חינוכי וערכי

פורסם ב: 02/03/2025 16:10

ראש העיר חיפה יונה יהב עולה על טיסת 'אייר חיפה'. צילום: ראובן כהן דוברות עיריית חיפה
תמיד בתנועה: עיריית חיפה משדרגת את מערך הרמזורים עם מערכות אל-פסק מתקדמות

עיריית חיפה ממשיכה לפעול לשדרוג התשתיות התחבורתיות בעיר, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות שמבטיחות תנועה יעילה ובטוחה לכלל התושבים והמבקרים: האגף לניהול בקרת תנועה וטכנולוגיה בעיריית חיפה השלים לאחרונה פרויקט רחב היקף להתקנת מערכות אל פסק (UPS) בכל הצמתים המרומזרים בעיר.

מטרת הפרויקט היא להבטיח את המשך הפעולה של הצמתים המרומזרים במקרה של הפסקות חשמל, ובכך לשמור על בטיחותם של משתמשי הדרך ולהבטיח את המשך זרימת התנועה גם בתנאים מאתגרים.

במסגרת הפרויקט, שנמשך קרוב לשנה, הותקנו בסה"כ 191 מערכות אל פסק בצמתים מרומזרים ברחבי חיפה. מערכות אלו מאפשרות גיבוי של מספר שעות בעת הפסקת חשמל, מה שמפחית את הסיכון לתאונות ומשפר את זרימת התנועה בעיר.

הפרויקט כלל את שלבי התכנון, הרכש וההתקנה של המערכות, תוך תעדוף צמתים מרכזיים תחילה בהתאם לצרכים התחבורתיים והבטיחותיים.

ראש מינהל התפעול בעיריית חיפה, אוהד דורפמן: "פרויקט זה מהווה צעד משמעותי בשיפור רמת השירות והבטיחות בכבישי העיר. מערכות האל פסק שהותקנו מספקות פתרון טכנולוגי מתקדם שמאפשר תנועה רציפה ובטוחה גם בתנאים בלתי צפויים".

(גיל מלר)

****



היסטוריה באוויר: ראש העיר חיפה יונה יהב טס לראשונה ב'אייר חיפה'. הוא עשה זאת בטיסה משדה התעופה המקומי, במטוס של חברת 'אייר חיפה' על מנת להשתתף בכנס הנדל'ן שנערך השבוע באילת.

יונה יהב היה בהחלט נרגש מהטיסה משדה התעופה בחיפה ושוחח עם נוסעים בשדה התעופה המקומי. הוא נפגש עם אנשי הצוות של חברת התעופה החיפאית ולאחר מכך המריא לראשונה ב'אייר חיפה' היישר לשדה התעופה רמון באילת.

עם הגיעו ליעד אמר: 'נדהמתי לגלות כמה מהיר ונוח לטוס מחיפה באמצעות חברת התעופה המקומית, שמציעה שירות מצויין ומהיר ויחס חם ואישי. הגעתי לאילת בתוך קצת יותר משעה, ואני ערוך להשתתף בכנס ובפגישות שנקבעו לי במהלך ימי הכנס החשוב הזה'.


יונה יהב נבחר להשתתף בכנס והוא ישוחח על הבמה המרכזית עם העיתונאי דרור מרמור ('גלובס') על שורה של נושאים הרלבנטיים לקידום חיפה והמטרופולין: התחדשות עירונית ובניית שכונות חדשות, מתחמי תעסוקה חדשים, פרויקט חזית הים, תוכנית מפרץ החדשנות והוצאת המפעלים, המאבק בתעריפי מנהרות הכרמל ושיקוע הרכבת.
בנוסף, ראש העיר ייפגש בשולי הכנס עם כמה דמויות מובילות בתחום הנדל"ן והכלכלה וישוחח אתם על השקעות עתידיות בחיפה.

(אלירן טל)



****

מפגש חוצה מגזרים: תלמידים יהודים מחיפה ותלמידים דרוזים מדליית אל-כרמל נפגשו לדיאלוג חינוכי וערכי

התוכנית 'מחליפים מילה' מחברת בין תלמידים מרקעים שונים ומקדמת דיאלוג משמעותי בנושאי חינוך, בריאות ואורח חיים בריא.

בשבוע שעבר התקיים מפגש ייחודי בין תלמידי ומורי בתי הספר עירוני א' בחיפה ובית ספר קופטאן חלבי בדלית אל-כרמל, במסגרת תכנית "מחליפים מילה" – מיזם חינוכי של בית הנשיא ומשרד החינוך. המפגש נועד ליצור שיח פתוח בין בני נוער ממגזרים שונים, ולדון בערכים משותפים, אתגרים ודילמות חברתיות, תוך דגש על קידום אורח חיים בריא ואחריות אישית.

התלמידים קיימו פעילויות הכרות, שיח משותף והצגת מיזמים חינוכיים וטכנולוגיים בתחום הבריאות, תוך שילוב חדשנות ובינה מלאכותית למציאת פתרונות עתידיים.

בין היוזמות שהוצגו: מיזמי בריאות חכמים : שילוב בינה מלאכותית בפיתוח פתרונות רפואיים וטכנולוגיים, קידום אורח חיים בריא – חינוך לאחריות אישית ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות להפצת המודעות.

ראש מינהל חינוך, תרבות וספורט, אילנה טרוק: 'חיפה היא דוגמה ומופת לחיים בשותפות, דיאלוג וסובלנות בין כל חלקי החברה הישראלית. החינוך בעיר מדגיש ערכים של קירוב לבבות, למידה משותפת ושיח מכבד, והתכנית 'מחליפים מילה' הינה חלק מהתפיסה הערכית עליה מושתתת מערכת החינוך העירונית. שיתוף הפעולה בין תלמידים, מורים ומנהלים משני בתי הספר מחזק את ההבנה ההדדית ויוצר חוויית למידה משמעותית וחשובה'.

ליאור אוזמן, מנהל בית ספר עירוני א': 'אני גאה לקחת חלק בתכנית מחליפים מילה מיסודם של בית הנשיא ומשרד החינוך ולייצג את מחוז חיפה ואת העיר חיפה. התכנית מהווה הזדמנות מצוינת למפגש בין מנהלים, אנשי חינוך ונוער המגיעים מיישובים שונים, עם שוני תרבותי ודתי, אך חולקים מרחב גיאוגרפי משותף. היכולת של אנשי חינוך ותלמידים משני בתי הספר להבין את ההשפעה של הבריאות על איכות החיים, ולהפוך את הנושא לחלק מהשגרה, היא מרשימה ומעוררת השראה'.

(ארינה דובקין)
צילום: ראובן כהן דוברות עיריית חיפה

צילום: דוברות עיריית חיפה

צילום: דוברות עיריית חיפה

צילום :דוברות עיריית חיפה

צילום: דוברות עיריית חיפה

צילום: דוברות עיריית חיפה

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור רוח צפונית :
*   ראש העיר חיפה יונה יהב בעצרת הזיכרון...
*   ראש העיר חיפה יונה יהב, פגש היום בלשכתו...
*   עשרות מתנדבים, בסיוע עובדי מינהל התפעול...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים