הטכניון מציין 100 שנה לפתיחת שעריו ומגיש לנשיא המדינה בול מיוחד שהושק ע'י השירות הבולאי. כתבה: רונית קיטאי. צילום: רמי שלוש

נשיא המדינה יצחק הרצוג לנשיא הטכניון פרופ' אורי סיון: 'הטכניון הוא סיפור של מצוינות ישראלית, איחולי הצלחה למאה שנות המצוינות הבאות'

פורסם ב: 10/02/2025 12:57

צילום: רמי שלוש דוברות הטכניון
הטכניון, ממוסדות המחקר המובילים בעולם, מציין בימים אלו 100 שנה לפתיחתו. לקראת ט"ו בשבט, יום השנה הרשמי לפתיחת שערי הטכניון לפני מאה שנה, קיבל נשיא המדינה יצחק הרצוג את נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון למפגש מרתק על ימיה הראשונים של האוניברסיטה הראשונה בארץ, ועל הישגיו ופיתוחיו יוצאי הדופן של המוסד האקדמי מאז. במהלך המפגש, העניק פרופ' סיון לנשיא המדינה את הבול המיוחד שעוצב לכבוד יובל המאה, בשיתוף עם השירות הבולאי בדואר ישראל.

נשיא המדינה יצחק הרצוג: 'הטכניון הוא סיפור של מצוינות ישראלית. 100 שנים של חדשנות, מחקר פורץ דרך ושאיפה מתמדת להישגים ברמה העולמית. מוסד מוביל במדע וטכנולוגיה, ביתם של זוכי פרסי נובל וגשר לשיתוף פעולה בין ישראל לעולם.

דואר ישראל באמצעות השירות הבולאי הנפיק בול מיוחד לציון מאה שנים לטכניון, ששמחתי לקבל כהוקרה למוסד המפואר והחשוב הזה. הבול משלב עבר, הווה ועתיד – מהבניין ההיסטורי בחיפה ועד הישגיו המדעיים שמובילים את ישראל קדימה בתקווה ואיחולי הצלחה למאה שנות המצוינות הבאות. ברכות לנשיא הטכניון פרופסור אורי סיון, להנהלה, לצוותי המחקר וההוראה, לעובדים ובמיוחד לסטודנטים שיבנו לנו עתיד טוב יותר'.


נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון אמר במפגש המרגש עם נשיא המדינה:'"זה סוג של נס. מכיתה של 16 סטודנטים וסטודנטית אחת בבניין אחד צמחנו לאוניברסיטת מחקר מובילה עולמית עם פרסי נובל וקמפוסים בניו יורק ובסין. מדינת ישראל נסמכת על הטכניון מהתקופה שלפני הקמתה ועד ימינו, אנו מודים לנשיא המדינה ולרעייתו על השותפות והרוח הטובה ומודים לדואר ישראל ולשרות הבולאי על הנצחת אבן דרך בתולדות הטכניון - פתיחת הלימודים בטכניון לפני מאה שנים בדיוק'.

בדצמבר 1924, נפתחה הכיתה הראשונה בטכניון עם 16 סטודנטים וסטודנטית אחת. הלימודים, שהתמקדו בארכיטקטורה ובהנדסה בנאית, התקיימו בבניין הטכניון ההיסטורי בשכונת הדר. מאז, הניח הטכניון את התשתית למדינה הצעירה ובוגריו נשאו על כתפיהם את פיתוח התשתיות האזרחיות והביטחוניות של ישראל. באותם ימים ראשונים הוטבע הדנ"א הייחודי לו, כך שבנוסף לשאיפה למצוינות מחקרית וחינוכית, נושא הטכניון באחריות עמוקה לביטחונה של מדינת ישראל, לכלכלתה ולחברתה. מהטכניון יצאו ארבעה חתני נובל, פרופ' מחקר אברהם הרשקו, פרופ' מחקר אהרן צ'חנובר, פרופ' מחקר דן שכטמן ובוגר הטכניון פרופ' מחקר אריה ורשל.

הבול המיוחד שעוצב לכבוד 100 שנות טכניון, בעיצובו של פיני חמו, יונפק לקראת ט"ו בשבט תשפ"ה - מאה שנה לאחר פתיחתם הרשמית של שערי הטכניון. הבול מקפל בתוכו עבר, הווה ועתיד ומציג את המורשת המפוארת של הטכניון, על מאה שנותיו, ובה בעת את החדשנות פורצת הדרך שהוא מייצר ומייצג במדינת ישראל ובעולם. את העבר מבטא הבול במספר 100 ובבניין הטכניון ההיסטורי בשכונת הדר בחיפה, המופיע בשובל הבול, ובו שכן הטכניון בעשורים הראשונים לפעילותו. החדשנות המדעית-טכנולוגית מיוצגת בחלקו העליון של הבול בשלל מאפיינים ובהן מולקולה, המסמלת את המחקר פורץ הדרך בכימיה ואת פרסי נובל בתחום, DNA המסמל את קפיצות הדרך בביולוגיה, ברפואה ובמדעי החיים ואלקטרון, המייצג את המחקר הטכנולוגי פורץ הגבולות והדמיון בתחומי ההנדסה.

הבול יהיה זמין לרכישה לציבור הרחב החל ממחר 11 בפברואר 2025 , באתר השירות הבולאי.

(דורון שחם)
צילום: רמי שלוש דוברות הטכניון

צילום: רמי שלוש דוברות הטכניון

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור צרכנות :
*   'סנו סושי' מפה עם גומי לשולחן מתקפל...
*   רשת 'מאפה נאמן' השיקה קולקציית אוזני...
*   איך מסירים ביעילות את האיפור ושומרים...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים