הניתוח במיוחד מתאים לנשאיות של המוטציה הגנטית ב - BRCA , מוטציה המעלה את הסיכון לחלות בסרטן שד ושחלה באחוזים ניכרים. נשים אלו עוברות כריתת שדיים מניעתית (בדומה לניתוח שעברה השחקנית אנג'לינה ג'ולי). הגישה החדשנית מאפשרת לעבור את הניתוח תוך שימור מירבי של השדיים והפטמות.
הניתוח, שאותו עברה ברמב'ם מטופלת בת 29 נשאית מוטציה גנטית שרופאיה המליצו לה על כריתה מניעתית בוצע כאמור בגישה אנדוסקופית (ע"י חתכים זעירים וציוד מיוחד הכולל מצלמה פיברו אופטית). השיטה מקנה למנתח נגישות ויזואלית מירבית עי החדרת המצלמה קרוב לאזור הרקמות המנותחות, ועל ידי זאת גם אפשרות לבצע את הכריתה ביתר דיוק – מה שאף מקצר את משך הניתוח. הצלקות שנשארות לאחר ניתוח מסוג זה הן דיסקרטיות מאוד. עקב הניתוח המדויק המטופלות חוות לרוב פחות כאבים, משך האשפוז מתקצר ואחוז הסיבוכים קטן.
ד'ר אביעד הופמן ופרופ' אסף זלצר הכינו את הניתוח בחודשים האחרונים לאחר שהשתתפו בכנס הראשון בעולם לניתוחי שד זעיר פולשניים שהתקיים בפריס ובו נכחו גדולי המנתחים בעולם בתחום חדשני זה. 'השיטה החדשנית מצריכה מיומנות של הכירורגים המבצעים ועבודת צוות קרובה. היתרונות עבור הנשים המנותחות משמעותיים לעומת השיטה המסורתית שבה אנו מנתחים עד כה', מסביר פרופ' זלצר.
(דוד רטנר דובר בי'ח 'רמב'ם)

