פרופ' גרשון וולפין (70 ) נבחר כחבר כבוד של האיגוד האורתופדי הישראלי לשנת 2016

סא'ל (מיל) פרופ' גרשון וולפין זכה לכבוד רב. מי שניהל את המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי לגליל עד פרישתו לגימלאות, זוכה להערכה בינלאומית. פרופ' גרשון וולפין תושב חיפה הוא יליד טבריה

פורסם ב: 09/02/2017 20:38

חברות כבוד לפרופ' גרשון וולפין החיפאי. צילום: אלבום פרטי
פרופ' גרשון וולפין נולד בבית החולים הסקוטי בטבריה ב-11.11.46 בשעה... 11. הוא סיים את לימודי הרפואה בפקולטה לרפואה בירושלים כעתודאי ב-1972 וגוייס מיד לאחר מכן לשירות של שלוש שנים בצה'ל. הוא הספיק להיות שם רופא בסיירת המוצנחת 'חרוב' (זוכרים את השיר 'יש לי אהוב בסיירת חרוב'? השיר לא עליו אלא על הסיירת כמובן.ר.ק.) , הוא הספיק להיות רופא חטיבתי בחטיבת עזה ובהמשך כקצין רפואה פעילה בפיקוד מרכז.

בשנים 1974 עד 1981התמחה באורתופדיה במחלקה האורתופדית בביתן 20 בביח'ל תל השומר שהיתה אז בניהולו של פרופ' אלכסנדר כצנלסון. לאחר מכן חזר לשרת בצבא קבע כקצין רפואה אוגדתי בדרגת סגן אלוף, מ-1983-1981, כולל השתתפות פעילה במלחמת שלום הגליל ואחריה.

בשנת 1983הועבר ע'י צה'ל לשרות כרופא בכיר במחלקה האורתופדית בביח'ל רמב'ם בחיפה בניהולו של פרופ' חיים שטיין וזאת עד 1996, מועד בו נבחר כמנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים לגליל בנהריה.

בתקופה זאת ולאחריה היה בהשתלמויות בתחומי החלפות מפרקים אצל פרופ' ג'ורג' בנטלי מ-RNOH בלונדון, ואצל ד'ר דיויד דאנדי מקיימברידג'' בתחומי ארטרוסקופיות ברך, ניתוחי שחזור רצועות והחלפות מפרק הברך וגם אצל ד'ר כריס קונסטנט מקיימברידג' בתחומי ניתוחי כתפיים, ובנוסף בהשתלמויות וקורסים שונים בתחומי טראומה אורתופדית, ניתוחי עמוד שדרה, מיפרקי ירכיים וברכיים, אורתופדית ילדים, קרסוליים וכפות רגליים.

מ-1996 עד דצמבר 2013 היה כאמור כיהן כמנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים לגליל בנהריה, ועשה זאת במשך למעלה מ-17 שנים. הוא לא התפתה להצעות שהגיעו אליו לעבור לשני בתי חולים מרכזיים ונשאר בבית החולים בנהריה עד פרישתו לגימלאות.

מאז הגיעו לבית החולים בנהריה, התרחב בית החולים במידה רבה בכל הקשור לפעילות הניתוחית והאקדמית של המחלקה האורתופדית ובוצעו בה כל הניתוחים המוכרים באורתופדיה המודרנית.

זה כולל מבוגרים וילדים וניתוחי טראומה בתחומים רבים, עם ניסיון רב שנרכש בצורה רבה גם עקב הפיגועים השונים מגבול הלבנון במשך השנים ובהמשך במלחמת לבנון השנייה ב-2006, בה נפגע בית החולים על ידי קטיושה מגבול הלבנון. בתקופתו הוקמו בסיוע הנהלת בית החולים שלוש יחידות אורתופדיות- יחידת ארטרוסקופיות וברך, יחידת אורתופדית ילדים ויחידת ניתוחי עמוד שדרה.

במהלך עבודתו נוספו הרופאים המתמחים במחלקה, שחלקם היו תושבי הארץ וחלקם נקלטו מגלי העלייה מרוסיה והם סיימו בהצלחה רבה את התמחותם בכירורגיה אורתופדית. במהלך השנים התרחבה גם במידה רבה הפעילות האקדמית של המחלקה האורתופדית בנהריה הן בהוראת סטודנטים, שלוש עד ארבע קבוצות לשנה מהטכניון ובהמשך מהפקולטה לרפואה בצפת של אוניברסיטת בר אילן.

בנוסף גם קבוצה אחת עד שתיים לשנה של סטודנטים מתוכנית ה"טורו-קולג" של הטכניון וכן בהשתתפות פעילה בכינוסים קליניים והשתלמויות מדעיות בארץ ובחו"ל. במשך מספר שנים שימש בית החולים לגליל בנהריה כמרכז יחיד בארץ ללימודי בחירה באורתופדיה של סטודנטים מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת מאסטריכט בהולנד.

לאחר פרישתו בדצמבר 2013 הצטרף פרופ גרשון וולפין לצוות המחלקה האורתופדית בבית החולים האנגלי בנצרת, בראשותו של ד'ר ג'יריס חכים, להוראת הסטודנטים לרפואה, ללימוד המתמחים באורתופדיה לשלב "א" ו-"ב", ולסיוע בהחלטות על טיפולי מקרים מורכבים, ובנוסף להקמת שרות לניתוחי כתף והשתתפות בביצוע ניתוחים שונים.

הוא נתקבל ביחס חם ולבבי של ההנהלה והצוות של בית החולים ועזר ליצור קשר הדוק בין רופאי המחלקה ובין אורתופדים מחו'ל ודאג לארגן עם מנהל המחלקה ( במרץ 2016 ) כנס מדעי אורתופדי בינלאומי שזכה להצלחה רבה בהשתתפותם של רופאים רבים מהארץ ומחו'ל.


פרופ וולפין מילא במשך שנים רבות תפקידים שונים בוועד האיגוד האורתופדי הישראלי וזאת כחבר ועדת בחינות, מזכיר, גזבר, חבר ויו"ר מועצת האיגוד האורתופדי ובמשך מספר שנים כיו"ר הועדה המדעית של האיגוד. יחד עם נשיאי האיגוד בתקופות אלו הושגה הצלחה רבה בארגון כנסי האיגוד השנתיים.


בשנים אלו הוא חיזק במידה רבה את הקשרים של האיגוד האורתופדי הישראלי עם EFORT- האיגוד האירופאי לאורתופדיה וטראומטולוגיה וזאת כחבר בוועדה המדעית של EFORT זה מספר שנים, עם MEDFORT איגוד מדינות הים התיכון לטראומה כאחד מהמייסדים של איגוד זה, ועם SICOT – האיגוד הבינלאומי לאורתופדיה וטראומטולוגיה בתפקידו כסגן יו"ר ועדת הטראומה.

פרופ' וולפין תרם רבות להידוק הקשרים עם האיגודים לאורתופדיה ממדינות הבלקן-:בולגריה, יוון, מקדוניה ובנוסף עם צ'כיה והודו ועם ארגון הטראומה האורתופדית מאיטליה, מה שהביא לשילוב של חברים רבים מהאיגוד האורתופדי הישראלי כמרצים מוזמנים בכנסים של איגודים אלה ובנוסף לארגון על ידיו של כנס הטראומה בשנת 2014 של MEDFORT בישראל, בשיתוף עם האיגוד האורתופדי הישראלי ו-EFORT ובהשתתפות פרופ' פייר הופמאייר נשיא EFORT.

בכנס EFORT שנתקיים בפירנצה בשנת 2007 אורגן על ידו סימפוזיון בנושא "שברי מאמץ". בכנס EFORT בליסבון ב-2011 הוצגה הרצאה של ד"ר צבי כהן כ-INSTRUCTIONAL LECTURE בנושא של "שברי עצם העקב" וביוני 2014 הוצגו בכנס בלונדון שתי עבודות מישראל בתור INSTRUCTIONAL LECTURES, האחת על ידי פרופ' ביקלס בתחום של "אבחון גידולי עצם באורתופדיה אונקולוגית" והשנייה על ידי ד"ר שטרקר בתחום של "אוסטאוגנסיס אימפרפקטה". ד"ר גיריס חכים הוזמן כמרצה אורח לבולגריה מקדוניה ולהודו ב-2014, 2015. בכנס סיקוט ברומא 2016 הוזמן כמרצה אורח פרופ' אירי ליברגל להצגת "קיבוע שברי אגן תוך שימוש במערכת ניווט".

בכנס MEDFORT בלרנקה ב-2016 הוזמנו כמרצים אורחים גם פרופ' רמי מושייב וד"ר סטיב וולקס. בנוסף נכתבו על ידו בהשתתפות ד"ר חיים שטרקר, ד"ר רוז'ה סבי וד"ר חנן טאובר, שני פרקים בספר EFORT Textbook of Orthopaedic Surgery and Traumatology – שהוא הספר המומלץ כיום של EFORT למתמחים באורתופדיה באירופה ושהתפרסם ביוני 2014- האחד בתחום "הפרעות בתהליכי איחוי שברים" והשני בנושא "שברים פריפרוסטטיים של עצם הירך אחרי ניתוחי החלפות מפרק הברך (TKR)".

במשך שנים רבות פרופ' גרשון וולפין אחראי במסגרת האיגוד האורטופדי הישראלי על ארגון וניהול קורס ריענון והכנה למתמחים באורתופדיה לפני בחינת שלב "א". קורס זה זוכה במשך כל השנים לפופולריות רבה בקרב המתמחים עם נוכחות של 35-40 מתמחים בכל קורס, ואשר הביא לעליה בתוצאות המעבר של בחינות שלב "א" מ-45% עד לרמה של כ-70% ויותר. גם לאחר יציאתו לגמלאות המשיך עוד שנה אחר שנה במשך 3 שנים בארגון קורס זה, לאחרונה השנה במאי 2016. פרופ' וולפין עזר במשך שנים רבות בארגון כנסי האחיות במסגרת האיגוד האורתופדי הישראלי.


בכנס שנערך במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ניתן לו אות ההוקרה על שפע פעילותיו במסגרות השונות: כמנהל מחלקה אורתופדית בבית החולים על כל המשתמע מכך וכן במסגרת הועד האורתופדי הישראלי.זאת בנוסף לתרומתו הרבה לחינוך הדור הבא של האורתופדים בישראל וחיזוק הקשרים הבינלאומיים עם מדינות ואיגודים שונים ועל פועלו המתמשך לקידום מקצוע הכירורגיה האורתופדית ולביסוס מעמדו של האיגוד הישראלי לאורתופדיה הוענקה לו תעודת חבר כבוד של האיגוד האורתופדי הישראלי בכנס האיגוד הישראלי בצירוף איחולים להמשך פעילות עניפה, אושר ובריאות במשך עוד שנים רבות.
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור בריאות :
*   בלי לצאת מהבית: שירות תזונה ודיאטה...
*   במחלקה לכירורגיה ילדים בבית חולים...
*   מנהל היחידה למיקרוכירורגיה במרכז...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים