Deprecated: Function split() is deprecated in /home/rinunimc/public_html/PrintArticle.php on line 64
פרופ' איילת רז-פסטר, מנהלת מחלקת פנימית א' בקריה הרפואית רמב"ם, בתפקיד בכיר נוסף. כתבה: רונית קיטאי. צילום: הקריה הרפואית רמב'ם
פרופ' איילת רז-פסטר מונתה לאחרונה לסגנית דיקן הפקולטה לרפואה ע'ש רפפורט לענייני הוראה וחינוך רפואי בטכניון.
פרופ' אילת רז פסטר. צילום: הקריה הרפואית רמב'ם
ממשיכה את השושלת הרמב"מית: פרופ' איילת רז-פסטר, מונתה לתפקיד סגנית דיקן הפקולטה לרפואה, מסורת שהחלה עוד בתקופת פרופ' זאהר עזאם, ראש החטיבה הפנימית ברמב"ם ופרופ' אמיר קרבן, מנהל מחלקת פנימית ג' ברמב'ם.
התפקיד כולל ניהול, פיקוח והובלה אקדמית של כלל תוכניות הלימודים והכשרה רפואית בפקולטה. בין תחומי האחריות העיקריים: ניהול ופיתוח של תוכניות הלימודים; בנייה, תכנון ועדכון של קורסי החובה והבחירה; חדשנות פדגוגית – הטמעה של שיטות הוראה מתקדמות; פיקוח על הסגל ואיכות ההוראה ;טיפול בעיות ופתרונות של בעיות אקדמיות; ניהול ממשק מול בתי החולים ומרפאות הקהילה בתחום ההוראה הקלינית וגיבוש מדיניות הערכה והבחינות.
פרופ' איילת רז-פסטר הינה בוגרת של הפקולטה לרפואה בטכניון בהצטיינות, התמחתה ברפואה פנימית ובהמשך ביצעה התמחות שניה במחלות זיהומיות ברמב'ם. היא מנהלת את מחלקת פנימית א' משנת 2013 ורופאה בכירה ביחידה למחלות זיהומיות משנת 2009. נוסף על כך, פרופ' רז-פסטר זכתה מספר פעמים בפרס הצטיינות בהוראה מטעם הפקולטה, בין השנים 2019-2025 כיהנה כראש החוג לרפואה פנימית בפקולטה לרפואה של הטכניון. פרופ' רז-פסטר נכנסת בנעלי פרופ' אמיר קרבן, מנהל פנימית ג' ברמב"ם, שמסיים כהונה מוצלחת אחרי עשייה מרובה.
לדבריה: 'כשאני נשאלת מה אני אוהבת בניהול מחלקה פנימית, אני מפרטת על כל התחומים האהובים עליי, אך מכולם אני מתחברת מאוד לשעתיים הראשונות של היום בהן מתבצע הביקור המודרך והלימוד למתמחים לסטאז'רים ולסטודנטים'.