www.rinunim.co.il


Deprecated: Function split() is deprecated in /home/rinunimc/public_html/PrintArticle.php on line 64
הצילו את המצב אלעד סלמה ומאיר עזני, פראמדיק וחובש רפואת חירום במד'א, תושבי בית שמש. כתבה: רונית קיטאי. צילום: דוברות מד'א
אלעד סלמה ומאיר עזני הם המוקדנים של מד'א שהגיעו להציל חיים בזירת נפילת הטיל בבית שמש. אלעד ומאיר, שניהם קצינים במוקד הארצי של מד'א ,היו במקרה בביתם בעת אירוע נפילת הטיל האיראני בבית שמש, בו נרצחו תשעה אזרחים. עם הישמע קולות הנפץ, שניהם זינקו לזירה
קציני המשמרת, פראמדיק מד'א אלעד סלמה וחובש רפואת חירום במד'א מאיר עזני. צילום: דוברות מד'א
אלעד סלמה ומאיר עזני, פראמדיק עובדים מסביב לשעון במשמרות ארוכות בימים אלו במהלך מבצע 'שאגת הארי'. בשגרת יומם במוקד, הם מטפלים באירועים מידיים של נפגעים מירי על מנת לתת מענה רפואי מידי להצלת חיי אדם. אך בזמן הנפילה בעירם, שניהם הגיעו לנהל את האירוע במקום.

'הייתי בדיוק לאחר משמרת לילה בבית, שהיתי במרחב המוגן וממש עם סוף האזעקה שמעתי את הרעש החזק. הבית שלי נפגע, וידאתי שאצלנו בבית אף אחד לא נפצע ורצנו לזירה', מספר אלעד סלמה (30) פראמדיק מד'א, שאף ביתו נפגע באותו אירוע קשה. הוסיף אלעד : 'ראיתי עננה שחורה ברחוב שממול ומיד רצתי עם אחי שהוא פראמדיק צבאי לאזור אסון הנפילה. היינו בין הראשונים שהגענו לזירה ופתחתי קו מיד מול המוקד לדווח על המקלט שנפגע. כבר למחרת חזרתי למשמרות במוקד הארצי של מד'א'.

גם מאיר עזני (20) חובש במד'א וקצין במוקד הארצי, היה במקרה בביתו בבית שמש לאחר עוד משמרת לילה ארוכה במוקד: 'שמעתי את האזעקה והלכתי למרחב המוגן כמובן, ושמעתי מיד את הפגיעה ויצאתי כי הבנתי שזה ממקרה שקרוב אלי. תוך דקות הגעתי לשטח עם מדים וציוד רפואי ובמקביל פחתי קו ישיר למוקד הארצי של מד'א על מנת להעביר מידע מדויק מהשטח על כמות והמצב הרפואי של הפצועים'.

תחילה, עם הגעתו השתתף בסיוע ניהול הזירה מול שאר הגופים הרלוונטיים ולאחר מכן סייע בהקמת נקודת ריכוז הנפגעים. 'ברגעים הראשונים בזירה היה המון בלאגן והמולה, על פי התו'ל שלמדנו ותרגלנו בארגון באירועים כאלו אנחנו פותחים נקודה בה החובשים בודקים ומטפלים בכל הפצועים המתהלכים והקושי היה הקריאה לפצועים להגיע אלינו. ראיתי כבאית ברחוב וסימנתי להם לעצור, נעזרתי בכריזה שלהם וקראתי לכל מי שצריך סיוע רפואי שיצא מהבתים ויבוא אלינו יחד עם חובשים נוספים של מד'א התחלנו לערוך מיון ראשוני בשטח, כל זה תוך דקות ספורות'.

פעולה זו של השניים, בקור רוח ובנחישות, סייעה לכוחות לסדר את זירת האירוע הקשה ולהעניק טיפול רפואי לנפגעים הרבים בצורה הטובה ביותר.

(זכי הלר דובר מד'א)

הדפסה            חזרה לידיעה