מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם ו-SOLTAM. כתבה: רונית קיטאי. צילום: גיל אבירם

כאשר מזג האויר מתקרר והשמיים קודרים ובכלל לא טוב על הנשמה, אין כמו מרק חם כדי לחמם את הנפש והבטן

פורסם ב: 11/11/2024 11:13

מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום :גיל אבירם
מצרכים למרק:
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.
מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.
מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.
מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.
סוחטים לימון שלם ומערבבים.


ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד ועוד.

בתאבון!


המתכון ניתן באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה 'סולתם'

www.Soltam.co.il
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור קצר ולעניין :
*   'ליברה' ממשיכה בתנופת הצמיחה ומסכמת...
*   'ישראל מפקירה את הצפון. שוב'. מאת גל...
*   תרגיל 'עוף החול' בנמל התעופה בן גוריון...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים