החלטת הממשלה התקבלה בעקבות העתירה, אותה הגישה עיריית חיפה כנגד משרדי הממשלה ובראשם: משרד הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות, הוותמ"ל (הועדה הארצית לתכנון ובניה של מתחמים מועדפים לדיור), ממשלת ישראל, משרד האוצר, שירותי בריאות כללית ובית החולים 'בני ציון'.
על פי הודעת הממשלה סוגיית העתקת בית החולים 'כרמל' תובא לבחינה מחודשת של הצוות הבין- משרדי, תוך שמירה על מלוא טענות העירייה ומתן זכות טיעון לראש העיר חיפה, יונה יהב ולעיריית חיפה .
עד להשלמת הבחינה יוקפאו כלל התכניות והמהלכים הנוגעים להעתקת בית החולים "כרמל", תוך שמירה על המצב הקיים. מסקנות הצוות הבין-משרדי יובאו לקבלת החלטה חדשה ע"י ממשלת ישראל .
ראש העיר חיפה,יונה יהב: 'היום עשינו צעד אדיר בכדי שבית החולים 'כרמל' יישאר בחיפה . בנחישות ובמקצוענות הובלנו מהלך מאבק משפטי שהצליח. בית המשפט עצר את העברת בית החולים "כרמל" מעירנו חיפה וכעת יחזרו משרדי הממשלה לתכנן מסלול מחדש. בית המשפט חייב החלטת ממשלה חדשה וקולה של עיריית חיפה יישמע. אני מתכוון לעמוד מול הממשלה ולדרוש את ביטחונה ועבודה של חיפה. זה עוד לא סוף פסוק, אבל עשינו היום צעד אדיר על-מנת שבחיפה יהיו שרותי בריאות מתקדמים. זוהי משימת חיי'.
את עיריית חיפה ייצגו בעתירה שהוגשה לבג'צ: היועצת המשפטית של עיריית חיפה ימית קליין ועוה"ד שי וינברגר מהשירות המשפטי של עיריית חיפה.
(עו'ד רוני גרוסמן)