לדברי שר החקלאות וביטחון המזון אבי דיכטר, שפתח את הכנס: 'אני מתרגש בימים אלה לעסוק בביטחון מזון כאן בנגב המערבי בקרבת עזה. כמשרד החקלאות מצאנו עצמנו עם אתגר משמעותי , לפעול בטווח המיידי והשני, להתחיל לתכנן קדימה. כל משבר הוא גם הזדמנות. יחד עם אנשי המשרד עשינו מהלך לא פשוט ושינינו סדרי עולם בחקלאות מבחינת תפיסה בישראל. בנינו מנהל ביטחון מזון. יצאנו לדרך עם שש קבוצות עבוד, שלפני שבוע הציגו כבר תוצאות ביניים. בעשור הקרוב קבענו יעד עם החקלאים לגדול בשליש בתפוקה החקלאית המקומית. קבענו להסיר מגבלה על אמצעי הייצור, למשל העובדים הזרים״.
השתתפו: פרופ' אייל שמעוני יו'ר ועדת ההיגוי המקצועית של הועידה, ממייסדי ענף ה-FOODTECH בישראל העומד בראש תוכנית 'ביטחון מזון ישראל 2050' של מוסד שמואל נאמן שבטכניון, יובל ליפקין ראש מנהל ביטחון מזון במשרד החקלאות, ד'ר תמי מירון מחממת 'פרש סטארט' שחזרה לאחר שנה לפעילות בקריית שמונה ועוד.
לדברי גיל שטיר מנכ'ל קבוצת שטיר: 'אנחנו מודעים לחשיבות הגדולה באירוע במיוחד כעת שאנחנו עדיין בתוך מלחמה ותקופה חסרת ודאות. התמודדותו של הענף בצל המלחמה וההתנהלות בתנאי חירום ומשבר, החשיבות בחשיפת הכוחות הפועלים בענף לטכנולוגיות חדשות וביטחון המזון יחד עם תחושת הסולידריות המחברת בין קהילות בתקופה כזו מאפשרת שיתופי פעולה ומחזקת את החוסן הלאומי ואת הראייה לעתיד'.
ליאור כספי יזם הועידה: 'הועידה הינה אירוע ראשון גדול ומשמעותי העוסק בביטחון המזון מאז תחילת המלחמה והתפקיד של הנגב והעוטף הוא עצום לכן גם המשמעות הגדולה בקיומה של הועידה במכללת ספיר דווקא. עצמאות מזון הפך להיות מושג שכל מדינות העולם עוסקות בו. בעיקר מדינה כמו ישראל שאינה מסוגלת לייצר לעצמה את כל המזון הנדרש והמצב הבטחוני משפיע על זמינות חומרי גלם לתעשיית המזון'.
פרופ׳ ניר קידר נשיא המכללה האקדמית ספיר: 'אנחנו לא שוכחים את 47 מחברי הקהילה שלנו בספיר שנרצחו, נפלו ונחטפו ב-7 באוקטובר. ולא שוכחים את החטופים שעדיין שם, ביניהם עמרי מירן, בעלה של לישי לביא-מירן חברת סגל שלנו במכללה. מכאן יצמח בחזרה העוטף, הנגב המערבי וגם החברה הישראלית למקומות חדשים. המכללה האקדמית ספיר היא המעסיק הגדול ביותר באזור, 3.5 ק״מ מעזה עם למעלה מ-50% מהעובדים שהינם תושבי האזור'.