אתמול, יום ראשון, 12 בינואר, התארח בבית הספר 'דגניה' בקריית חיים הרמטכ"ל ה-22 של מדינת ישראל, אביב כוכבי. כוכבי, אשר הגיע להרצות בפני צוות החינוך של בית הספר, מכהן כיום כיו'ר הוועד המנהל של מכון ברנקו וייס.
במהלך הרצאתו הציג הרמטכ'ל לשעבר עקרונות צבאיים של מנהיגות והובלת תהליכים, המקבילים לעולם החינוך. לדבריו, החינוך מהווה כלי מרכזי לטיפוח אנשים ערכיים, בעלי מסוגלות ויכולת הגשמה עצמית.
בסיום ההרצאה התקיים דיון מעמיק בין כוכבי והצוות החינוכי, אשר הדגיש את החיבור בין העקרונות שהוצגו לבין חינוך הילדים, לשגשוג ולהגשמה.
טניה גולדין מנהלת בית ספר דגניה: 'למידה מהצלחות והפקת לקחים הם תהליכים משמעותיים בעולם החינוך. המפגש של הצוות החינוכי עם הרמטכ"ל ה 22 של מדינת ישראל עורר השראה וחידד את חשיבותם של הערכים המובילים בבית הספר- מנהיגות, דוגמא אישית ואחריות חברתי'.
(ארינה דובקין)