מנהיגות ,תקווה ומצטיינים במרכז הרפואי 'כרמל'. כתבה: רונית קיטאי. צילום: אלי דדון

נבחרו המחלקות והמכונים המצטיינים של ביה"ח כרמל לשנת 2024. במפגש מנהלים מיוחד שנערך תחת הכותרת 'מנהיגות ותקווה' הוכרזו המחלקות והצוותים המצטיינים. צוות מכון הדימות וצוות המכון הפתולוגי נבחרו כצוותים מצטיינים ובפרס מצוינות משותף זכו היחידה למניעת זיהומים ומחלקת המשק

פורסם ב: 29/12/2024 09:34

המצטיינים צוות מכון הדימות . צילום: אלי דדון דובר בי'ח 'כרמל'
בוקר מיוחד של מנהיגות ותקווה נערך והופק בהצלחה עבור שדרת המנהלים של בית חולים 'כרמל'. באווירה נעימה וחמימה נפגשו מנהלי המחלקות והמכונים מנהלי הסיעוד והאחיות מנהלים מצוותי המנהל המשק לוגיסטיקה מעבדות ביטחון ועוד לבוקר של גיבוש העשרה ועדכונים.

את הבוקר פתחו המנהלים בהתייחדות עם לכתה של ד'ר אירינה קסל ז'ל מנהלת היחידה לטיפול נמרץ בפגייה שנפטרה מספר חודשים בודדים לפני שפרשה לגמלאות. מנהלת הפגייה ד'ר קרן לביא נבו נפרדה מד'ר קסל ז'ל במילים חמות וסיפרה על תרומתה ואישיותה המיוחדת.

מנהל בית החולים ד'ר אבי גולדברג סקר את התמודדות בית החולים בתקופת המלחמה והודה לכולם על המאמץ והעבודה בתנאים לא פשוטים לכל אורך חודשי המלחמה.כחלק מתוכנית ההעשרה הציגו צוותים ומנהלים נושאים מרתקים מעניינים מתחום הניהול והרפואה שלהם בסגנון הרצאת TED .

פרופ' גליה אורון מנהלת יחידת הפיריון ו- IVF דיברה על סוגיית הנצלת זרע מחיילים בעקבות המלחמה ועל הדילמות העמוקות בפוריות והולדה לאחר המוות.

ענת נכטיגל הציגה עבודת מחקר ייחודית שהוכנה בשתוף פעולה עם ד'ר יקיר שגב ממערך נשים וד'ר ראובן קידר ממערך נשים ואחראי המתמחים ב'כרמל' , שבדקה את ההתפתחות המקצועית של מתמחי ביה"ח מזווית אחרת תוך שיפור איכות החיים של הצוותים הרפואיים.

הפתעת היום היתה ההכרזה על פרסי ההצטיינות של ביה"ח לשנת 20204 . כאמור היו אלה מכון הדימות והמכון הפתולוגי שנבחרו כצוותים מצטיינים. ובפרס הצטיינות משותף זכו מחלקת המשק והיחידה למניעת זיהומים.

בהמשך היום דיבר ד'ר אמיר פלג מנהל המכון על הייעוץ הגנטי ,שינוי פרדיגמה. על העליה בדרישות לביצוע הבדיקות הגנטיות ועל מובילות וחדשנות המכון ב'כרמל'.

פרופ' ירון הר שי מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית הציג שיטת טיפול ייחודית בצלקות קלואידיות. שיטת הטיפול פותחה על ידו ובאמצעותה מטפלים בצלקות באמצעות חנקן נוזלי עם תוצאות יוצאות מהכלל.

את הרצאות ההשראה המרתקות העבירו טל אוחנה ראש מועצת ירוחם לשעבר וכלת פרס רפפורט לנשים פורצות דרך שדיברה על תקווה מלב מדבר ועל הכוח שבאמונה והיכולת לשינוי.

פרופ' עירן הלפרין, פרופ' לפסיכולוגיה חברתית ופוליטית באוניברסיטה העברית ,הירצה על העשרה מרתקת על תקווה וניהול והתמודדות עם אתגרים חברתיים ,על בניית תמונת עתיד לעתיד טוב יותר כפעולה שעוזרת לבנות את התקווה.

ד"ר עלויות וולף מומחית ברפואת עיניים בילדים ושותפה במערך החדשנות של בית החולים, הציגה פרויקט חדשנות בבדיקת חדות ראייה בילדים. ד'ר עלויות וולף הציגה פיתוח אפליקציה וטכנולוגיה חדשנית המאפשרת לבצע את הבדיקה מרחוק עי הנבדק בביתו ולחסוך את ההגעה למרפאה או לבית החולים.

ד'ר יגאל זלטקין מרכז פיתוח מקצועי בהנהלת האחיות הציג פרויקט מעניין מעבודת הדוקטורט שלו על קבלת החלטות וטעויות והשפעתן על פרוגנוזת הטיפול בחולים.

ד'ר מאיר פרייס מנהל המכון ההמטולוגי העביר תובנות אישיות מרתקות בתקופה בה היה סטודנט לרפואה, על המשמעות בהמטולוגיה הרואה בו אדם ורופא שיש לו ערך ועל החדשנות וטיפולים מתקדמים בסרטנים המפותחים בכרמל תוך רתימת יכולת המערכת החיסונית של גוף האדם למלחמה.

על הפקת היום המוצלח חתומות אחראית פמ'א במחלקת משאבי אנוש לאה שוורצמן מלכה בסיועה של מנהלת לשכת הנהלה נילי טורם .
המצטיינים מחלקת המשק ויחידת הזיהומים. צילום: אלי דדון דובר בי'ח 'כרמל'

ד'ר גולדברג וד'ר סאלם נציגת המכון הפתולוגי המצטיין. צילום: אלי דדון דובר בי'ח 'כרמל'

דר קרן לביא בדברים לזכרה של ד'ר קסל ז'ל. צילום: אלי דדון דובר בי'ח 'כרמל'

ד'ר ראובן קידר וענת נכטיגל. צילום: אלי דדון דובר בי'ח 'כרמל'

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור בריאות :
*   ירושלים, אפרת ותל אביב: שלושה אמבולנסים...
*   חדשנות פורצת דרך ב'כרמל': בדיקת חדות...
*   חייו של פג ניצלו בניתוח מורכב לתיקון...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים