![]() |
יובל אדמון ראש המנהלת לפיתוח מפרץ חיפה וסגן ראש המועצה הלאומית לכלכלה. צילום: לשכת העיתונות הממשלתית (לע'מ) |
1. היי-טק, בדגש על Health-Tech.
כבר היום יש ריכוז גדול של חברות וסטארט-אפים בדגש על תחום ה-Medical Devices, זאת בזכות העוצמות המדעיות של הטכניון, ובתי החולים רמב"ם, בני ציון וכרמל, לצד הקמת פקולטה לרפואה באוניברסיטת חיפה וביה"ח חדש בקרית אתא אשר יעבוד באופן צמוד עם הפקולטה. עוגנים אלה יכולים לסייע להפוך את מטרופולין חיפה למוקד עוצמתי של תעשיית ה-Health Tech. יצוין כי כבר היום ישנם כבר מספר יוזמות בנושא שיצאו לדרך ובתוך מספר חודשים חלקם יבשילו למשהו מעשי.
2. BlueTech- טכנולוגיות ימיות.
עתיד האנרגיה, החלבון והמחצבים נמצא בים. כבר היום רוב תנועת הסחורות בעולם עוברת בים, ותחום זה ההולך ומתפתח הכולל בתוכו חיבור בין חדשנות לים, ומתאים באופן מושלם להון האנושי הקיים במדינת ישראל בכלל, ומפרץ חיפה בפרט.
לדבריו של יובל אדמון ניתן להביא את החדשנות של יחידות חיל הים ו-8200 להקמת סטארט-אפים בתחומי הבינה מלאכותית, big data ועוד.
'הממשלה גיבשה תכנית לאומית בנושא, וברור שהאזור כאן, יחד עם ביה'ס למדעי הים של האוניברסיטה, המכון לחקר ימים ואגמים, חיל הים, שלושת נמלי הים, מכון CAMERI של הטכניון וחברת נמלי ישראל, והתעשיות הביטחוניות, יוכלו להפוך למוקד חזק ומשמעותי בתחומי הים'.
3. הפעילות הנמלית והלוגיסטית הנושק לים:
מפרץ חיפה סומן עוד בימי הבריטים כשער הכניסה למזרח התיכון כולו, ובשנים האחרונות מקודמות שורת יוזמות לחיבור מזרחה, יצירת נתיב סחר יבשתי דרך ירדן, סעודיה לאמירויות, והלאה להודו ולמזרח. עלינו לאמץ זאת חזק. תמ'א 75 הכולל תכנון מחדש של המפרץ בהחלט רואה את החזון הזה ומאפשר למפרץ להפוך ל-hub בינ"ל של לוגיסטיקה, נקודה אסטרטגית בגלובוס שתחבר בין אירופה למזרח התיכון ומשם הלאה למזרח הרחוק'.
(שרון אחדות)