במרכז הכנסים של בניין שירותי הדם של מגן דוד אדום ברמלה נערך כנס ייחודי. כתבה: רונית קיטאי. צילום: אלירן אביטל

היה זה כנס של מד'א בנושא החייאה במתאר טרום אשפוזי בישראל 2024 בהשתתפות איגוד הלב האמריקאי, בתי חולים, קופות חולים, רופאים בכירים, פראמדיקים ואחיות

פורסם ב: 22/11/2024 00:41

כנס החייאה במתאר טרום אשפוזי בישראל 2024. צילום: אלירן אביטל
בשבוע החולף הגיעו למעלה מ-300 אנשי רפואה לקריית מד'א ברמלה להשתתף בכנס ייחודי מקצועי שיזם מגן דוד אדום בנושא החייאה במתאר טרום אשפוזי. לכנס היו שותפים איגוד הלב האמריקאי, רופאים בכירים מבתי החולים, נציגי קופות החולים ואגפי הרפואה וההדרכה של מגן דוד אדום.

בכנס נכחו רופאים מבתי החולים, מקופות חולים, אחיות, פראמדיקים, אנשי רפואה ממשטרת ישראל, כבאות והצלה, שירות בתי הסוהר וגופי חירום נוספים.

בפתיחת הכנס שהופק ע'י מנהל מחלקת ההדרכה במד'א אליעז מור וסמנכ'ל רפואה במד'א ד'ר רפאל סטרוגו, היו בין המברכים גם פרופ' אילת שנער סמנכ'לית שירותי הדם במד'א, וד'ר ברוך ברזון מנהל מקצועי של המוקד הרפואי של מד'א ורופא מחוזי של מחוז ירושלים בארגון.

במהלך הכנס הועברו הרצאות על ידי אנשי רפואה בכירים מבתי החולים, קופות החולים, פרופסורים, רופאים ואנשי מד"א בכירים בנושאים מגוונים, בהם: סגן מנהלת המרכז הרפואי 'שמיר-אסף הרופא, ורופא מחוז צפון במד'א ד'ר דניאל טרוצקי שהירצה על חשיבות מכשיר המפעם (דפיברילטור) במרחב הציבורי ושרשרת ההישרדות של אדם שלוקה בדום לב מחוץ לכותלי בית החולים.

הוא דיבר גם על מניהל רפואי, מוקדים וטיפולי יום ומרכז תחום ההחייאה במערך הרפואה ב'מכבי שירות בריאות'. ד'ר בועז קלמוביץ דיבר על ניהול מערך ההחייאה ברפואת הקהילה, מנהל אגף תקשוב ומידע במד'א עדו רוזנבלט העשיר את ידע האורחים בנושא מוקדי חירום וטכנולוגיה מצילת חיים T-CPR(הדרכת החייאה טלפונית, באמצעות שיחת וידאו, איתור מפעמים ועוד), מנהל בית הספר לפראמדיקים במד'א ד'ר שפיר בוטנר הירצה על אסטרטגיות להתמודדות עם הפרעת קצב עיקשת, מנהל שירות אקמו וטיפול נמרץ כללי במרכז רפואי שמיר ד"ר ראודור גרינברג שהרצה בנושא השימוש במכשירי אקמו במתאר הטרום אשפוזי ECPR, ראש המחלקה לרפואת חירום באוניברסיטת בן גוריון בנגב ד"ר אורן וכט שדיבר על שילוב מכשיר אולטרסאונד (POCUS) בהחייאת לב-ריאה וסמנכ"ל רפואה במד"א וד"ר רפאל סטרוגו על דום לב מחוץ לבית החולים ופוטנציאל לתרומת איברים.

במהלך הכנס, הוצג בפניי המשתתפים מקרה החייאה מלווה במפגש מרגש בין צוות אמבולנס מד"א-איכילוב פרופ' קובי שחם מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב והמערך הקרדיולוגי בבית חולים איכילוב, פראמדיק מד'א ניר גרוסברד וסגנית אחות אחראית בטיפול נמרץ לב בבית החולים 'איכילוב' אירה פוזל, לבין חיים, בן 72 שלקה בדום לב ובפעולות מורכבות הצילו את חייו.

הרצאה מרתקת הועברה על ידי נציג המועצה המדעית באיגוד הלב האמריקאי ד"ר בריאן גרונאו, בנושא תהליך פיתוח הנחיות איגוד הלב האמריקאי (AHA) לניהול וביצוע החייאה במתאר טרום אשפוזי.
מגן דוד אדום משמש כמרכז הדרכה בינלאומי עבור איגוד הלב האמריקני לצורך הכשרות הצוותים הרפואיים בתחומי מדינת ישראל, מזה כ-16 שנים. כחלק משיתוף הפעולה בין הארגונים, מד״א הוביל ומוביל פרויקטים בתחומי ההדרכה על מנת להנגיש את הטיפול, ההדרכה והידע מציל החיים לכלל תושבי מדינת ישראל.

כחלק מפרויקט ייחודי בחיבור מטופל, תוך כדי החייאה למכשיר ECMO במתאר טרום אשפוזי שפועל בשיתוף מגן דוד אדום והמרכז הרפואי שמיר-אסף הרופא, התקיימה בחלקו השני של הכנס תצוגת תכלית של התמוטטות אדם ועד חיבור מכשיר "אקמו" בשטח שמדמה פעילות לב-ריאה, תצוגת תכלית של החייאה מתקדמת (ALS), תחרות איכות החייאה באמצעות יישומון (אפליקציה) וטכנולוגיה מיוחדת QCPR ותצוגת אמצעים ורכבי הצלה ייחודים מתקדמים, בהם, אוטובוס טיפול נמרץ 7 מיטות.
במהלך היו, נערך סיור מודרך בבנק הדם הלאומי החדש והמשוכלל של מד"א הממוגן והבנוי מתחת לאדמה היחיד מסוגו בעולם, במוקד הלאומי ובבנק הלאומי לחלב אם של מד"א.

מנהל אגף הד"ס במד"א איתמר אברמוביץ ומנהל מחלקת הדרכה במד"א אליעז מור: "קיימנו כנס מקצועי לקהילה הרפואית ולצוותי מד״א בהובלה של מרצים בכירים מהשורה הראשונה. הכנס עסק בעיקר בנושאי ההחייאה על פי שרשרת ההישרדות בשנת 2024. במהלך הכנס נתנו דגשים מיוחדים למצבי חירום שונים סביב ההחייאה וסקירת מחקרים ונתונים מהארץ ומהעולם. המשתתפים יצאו מהיום הזה עם ידע חשוב בכל נושא ההחייאה במתאר הטרום אשפוזי".

סמנכ'ל רפואה במד'א ד'ר רפאל סטרוגו ומנהל מקצועי של המוקד הרפואי ורופא מחוזי של מחוז ירושלים במד'א ד'ר ברוך ברזון: "קיימנו היום כנס שמטרתו לדבר על מצוינות בכל הקשור להחייאה במתאר הטרום אשפוזי. מד'א הוא המוביל בתחום ופועל בשיתוף פעולה עם קופות החולים, בתי חולים, איגוד הלב האמריקאי ועם גופי רפואה נוספים. בכנס עלו נושאים הקשורים לשיפור הישרדות המטופל בהחייאה מחוץ לכותלי בית החולים, על שימוש נכון של מפעם (דפיברילטור) בקרב הציבור וטכנולוגיות מקצועיות ומשוכללות של המוקד 101 של מד"א.

במהלך הכנס דיברנו גם על הדרכות, טכנולוגיה חדשיה בשם "אקמו" המדמה פעילות לב-ריאה, שימוש באולטרסאונד בשטח, תרומת איברים ועוד. אנו שמחים שלמרות המלחמה, הצלחנו לקיים את הכנס החשוב הזה ולהביא אנשים מכל קצוות טרום בתי החולים ובתי החולים על מנת לדחוף ליותר מצוינות בנושא".

מנכ'ל מד'א אלי בין: 'אני מודה לכל השותפים שלנו, בהם, איגוד הלב האמריקאי, בתי החולים, קופות החולים וגופי ביטחון ורפואה נוספים על השתתפותם בכנס, ולאורחים הרבים שהגיעו. הכנסים המקצועיים המשותפים הללו הם בעלי חשיבות ראשונה במעלה.

הסיבה לכך היא שהם תורמים רבות להבנת הפעילות להצלת חיים של הגופים הרפואיים השונים, בהם, מגן דוד אדום, איגוד הלב האמריקאי, בתי החולים, קופות החולים וגופי ביטחון ורפואה נוספים. כנסים אלו מביאים לטיוב הטיפול הרפואי. הכנס אפשר חיבור בין מיטב המומחים, שיתוף ידע וחיזוק המאמץ המשותף לשיפור הטיפול הרפואי והצלת חיים בישראל ובעולם'.

הקליקו כאן על הלינק:


https://youtu.be/gZca31urtUE

(זכי הלר)
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור רינונים :
*   כוכב סדרת הדוקו-ריאליטי 'מגדלים' (HOT)...
*   אתמול בערב השיקו חני ויעקב בוזגלו...
*   קצת באיחור אך אתמול ציינה סוכנות ITM...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים