כאשר מזג האויר מתקרר אין כמו מרק עוף בייתי. מתכון: מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות SOLTAM (סולתם). כצבה: רונית קיטאיצילום גל בן זאב

רשימת החומרים ואופן ההכנה בהמשך הכתבה

פורסם ב: 20/11/2024 18:25

מרק עוף בייתי. מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל. באדיבות 'סולתם'. צילום: גל בן זאב
רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 יח׳ כנפי עוף
6 יח׳ גרונות עוף
2 כפות שמן זית
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות או למקלות דקים
2 יח׳ שורש סלרי ו/או פטרוזיליה חתוך לפרוסות
2 ענפי סלרי קצוצים
4 שיני שום
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה
1 חתיכת דלעת בשלמותה
2 יח׳ קישואים חתוכים לפרוסות עבות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.
מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.
לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.
מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מתקנים תיבול.

בתאבון!


המתכון באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה 'סולתם'

www.Soltam.co.il
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור צרכנות :
*   מעבר מהסתיו לחורף גורם ליובש וחוסר...
*   פיליפס אוונט השיקה את סדרת מוצצי אולטרה...
*   סדרת 'קמיל בלו' הותיקה והאהובה על רבים...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים