מטרת עמותת 'דרכי - בית לאומנות' היא לסייע למתמודדים עם מצבי מצוקה ואף לעזור לקהילה ולפרטים שבה באמצעות כוחה של האמנות. בתערוכה נכחו ד'ר אלי פישר מייסד ונשיא מפעלי ד'ר פישר, יואל וייצמן, מייסד העמותה, וכרמית וייצמן, מייסדת העמותה שאצרה את התערוכה ביחד עם דורון פולק. עוד היו נורית הראל וסיגל בר-און מהנהלת מפעלי ד'ר פישר
'דרכי - הבית לאומנות', היא עמותה חדשה שהוקמה בעקבות פרוץ מלחמת "חרבות הברזל" והצורך בעורף חזק למען החברה הישראלית. מייסדי העמותה הם כרמית וייצמן, אשר פועלת רבות בתחום היצירה והאומנות המודרנית לצד עבודה באומנות עם מתמודדי נפש ויואל וייצמן, מהנדס חשמל ומרצה אשר לאורך השנים הוביל וניהל את הקהילה הצעירה בקיבוץ שדות ים.
שאיפת העמותה היא לחבר בין האומנות לקהילה בכדי לייצר חוסן אישי וקהילתי על ידי קיום תערוכות, מפגשים, פעילויות, סדנאות יצירה, וליווי אמנותי עבור אנשים שמצאו את עצמם בתוך מעגלי האובדן והחרדה. חברי העמותה, האומנים והיוצרים רואים באמנות כלי משמעותי לחיזוק, למתן איזון וריפוי לנפש.
כרמית וייצמן: 'הבחירה שלנו היא להתבונן על דברים מנקודת מבט גבוהה, להתחבר לנשמה שלנו ולאנרגיה היצירתית של היקום. דווקא בתקופה זו של חושך, כאב ועצב נוצר פתח לביטויים של הכוחות שבתוכנו, המנסים לפרוץ ולהאיר.
אמני התערוכה מציגים כל אחד בשפתו דרכי התמודדות עם נושאים ועם מוטיבים מורכבים הקשורים לחיי היום יום.
חלק מהיוצרים מתמקד בדיוקנאות המצויים על רקע דרמטי של מציאות משתנה. קבוצה נוספת עוסקת בסיפורים של אסונות, בהתפרקויות, נופים שהתערערו וקבלו צורה טרגית חדשה. דורון פולק: "מכל העבודות עולה תחושה שאומנים נחשפים למצבים תיאטרליים שבהם השתנה הגורל ונוצרה מעין מציאות חדשה. מבחינה זו, מתאימה כותרת התערוכה לפעילות העמותה וגם לצביון היצירות. האמירה 'לראות מעבר' מציעה מבט חדש של צפייה והתבוננות אל מעבר לקיים, מעוררת תקווה ותקומה'.
בתערוכה משתתפים אמנים רבים לרבות עדי אבידור, שיראל גבאי, שילה אורינגר, רויטל ארבל, אילנה בלסן, שלומי בן-יקר, לוטם דה-בר, רמי רם יוגב, סיון כהן, גלעד כהנא, הילה ליזר-בג'ה, שרית לילה-האס, עינת מגל שמאלי, רעות שחם מישורי, פולי מקס, קובי סיבוני, יעל סגל, עמית פרדס, יהודה רוט, לימור צרור, הילה רם-תמרי, נויה שילוני-חביב, רוסלו שמריה ומוריס כהן.
דבורה פישר ז'ל ילידת חיפה הייתה תעשיינית מצליחה, פעילה חברתית ואשת משפחה. בין פעילויותיה הרבות למען הקהילה הייתה עזרה אישית לבני נוער שהוצאו מבתיהם לפנימיות ותרומה בלתי פוסקת לנצרכים מכל שכבות החברה. בנוסף, דבורה פישר הייתה יוצרת בעצמה ותמכה בפרויקטים של אמנות. אין מקום מתאים יותר לתצוגת התערוכה החדשה של 'עמותת דרכי'.
(תומר שלר)