נרשמה עליה גם במקרי מצבים אובדניים, מצבים פסיכוטיים ושימוש בחומרים. בזמן שבצפון ממתינים לפעולות תגמול מצד איראן ושלוחותיה, בראשם ארגון החיזבאללה, השגרה המתוחה שמתקיימת בשבועיים האחרונים, נותנת את אותותיה בצפון.על פי נתוני המחלקה לרפואה דחופה (מלר'ד) ברמב'ם, מאז שנכנסה ישראל למצב המתנה לתגובה צבאית, עלה מספר הפונים לרמב'ם על רקע חרדה, מתח נפשי וסטרס, באופן משמעותי – בכ-100%.
אומרת ד'ר אירית מרטיק, מנהלת השירות לפסיכיאטריה דחופה במלר'ד רמב'ם: 'אם בממוצע מספר הפניות היומי בימי שגרה עמד על 12 עד 14 פניות, נכון לימים אלו מדובר ב-20 עד 25 מקרים. כמות הפניות הגדולה מגיעה אלינו על רקע חרדה ומתח, אבל לא רק. ישנם גם יותר מקרים של מצבים אובדניים, מצבים פסיכוטיים, מקרה חרדה ופוסט טראומה. השבועיים האחרונים מתאפיינים גם בעליה במקרים המערבים שימוש בחומרים שונים, סמים ואלכוהול, שמגבירים את התסמינים ומחייבים הגעה לבירור רפואי. השינוי בהחלט מורגש אצלנו'.
מוסיף ד'ר עופר שמגר מנהל מחלקה פסיכיאטרית ברמב'ם: 'מרבית הפונים מגיעים לאשפוז באופן אלקטיבי, מתוך הקהילה. לאחרונה ישנם יותר מצבים אקוטיים שמצריכים אשפוז מבין הפונים למיון. אפשר לומר שישנה קפיצה של פי שלושה או יותר במספר המקרים האלו בשבועיים-שלושה האחרונים. אין ספק שכל אירוע, הסלמה או איום מעלים את רף החרדה בקרב האוכלוסייה, אבל בתוך הקבוצה הזו, ההשלכות משמעותיות יותר. כנראה מכיוון שהמערכת התומכת של המשפחה, החברים והסביבה הקרובה, כבר לא מתמודדת בעצמה, וכך הם נותרים ללא מענה ומגיעים לבית החולים'.
'אנשים מנסים לטפל בעצמם'. ד'ר עופר שמגר, מנהל המחלקה הפסיכיאטרית ברמב'ם, מסביר את תמונת המצב. צילום: הקריה הרפואית רמב'ם
(דגנית קניג)
https://youtu.be/X6bvvy7sFzs