אריג' טובאסי סיפרה על מטופל שהגיע לבדיקה שיגרתית ממנה הופנה מידית לבית החולים, שם עבר ניתוח מעקפים: 'גבר באמצע שנות השישים לחייו, הגיע לבדיקת אקו עם הפניה מרופא המשפחה בשל לחץ דם גבוה, ללא תלונות קליניות נוספות.
לאחר שקראתי בעיון רב את הרקע הרפואי ותישאלתי את המטופל, גיליתי כי מדובר בחולה סוכרת שלאחרונה החל בטיפול בעודף משקל, רמות שומנים גבוהות בדם, ונמצא תחת לחץ נפשי מוגבר. חשדתי כי מדובר במחלה איסכמית (ירידה באספקת דם לשריר הלב). במהלך בדיקת האקו, זיהיתי שינויים בתנועתיות דופן חדר שמאל שאכן מעידים על מחלה איסכמית.
מיד פניתי אל הקרדיולוג ד'ר שחאדה ג'רייס, שעבד איתי במשמרת במחלקת קרדיולוגיה במרכז רפואי 'זבולון ל'התייעצות דחופה. ביצענו למטופל בדיקת א.ק.ג שהראתה עדות למחלה איסכמית. ד'ר ג'רייס קיבל את המטופל, הסביר לו את המצב והפנה אותו מיידית לבית החולים להשלמת הבירור. עוד באותו היום בוצע לו צנתור אבחנתי והוא אובחן כחולה במחלה תלת כלילית (מערבת את שלושת עורקי הלב) וכעבור יומיים הוא עבר ניתוח מעקפים מוצלח וכעת חש בטוב'.
זה היה אחד מהמקרים אשר הציגה אריג' בהרצאתה במסגרת קורס חדשני וייחודי לטכנולוגים רפואיים בתחום הקרדיולוגיה המתקיים בימים אלה ב'כללית', במטרה להעלות את רמת המקצועיות והערנות של הצוותים הרפואיים. הקורס מתמקד בהכשרת והרחבת הידע בקרב טכנאים מבתי חולים ומהקהילה בתחומי אקו לב, מבחני מאמץ, צנתורים, אלקטרופיזיולוגיה והנדסה רפואית.
'ערנות ותושייה גבוהה של טכנאי האקו יכולים להציל חיים. בשל היכולת לאבחן ולהבדיל בין מקרה דחוף ומקרה לא דחוף בשילוב התנהלות תקינה, גם טכנאי אקו יכולים להציל חיים', סיכמה אריג' טובאסי.
(טלי שרייר-וגנר)