![]() |
נשיא המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה פרופ' אריה מהרשק. צילום: באדיבות המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה |
פרופ' אריה מהרשק נשיא המכללה: 'ההסכם מהווה צעד משמעותי להתחדשות ולצמיחה הן למכללה והן לעיר כרמיאל והבידול מאורט יסייע למיצובנו האקדמי'.
עיקרו של ההסכם הוא שכירת המבנים הקיימים אשר בבעלות אורט ישראל על ידי המכללה האקדמית להנדסה לתקופה של 4-10 שנים, בניכוי השקעות שעשתה המכללה האקדמית במבנים הללו עד היום.
במסגרת ההסכם יתקיים בידול מוחלט בין המכללה לבין רשת אורט ובהתאם שמה של המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה ישתנה והמכללה האקדמית לא תידרש עוד לשאת את השם אורט.
פרופ' אריה מהרשק, נשיא המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה: 'ההסכם יאפשר למכללה להיכנס לתנופת בנייה ופיתוח, תוך השפעה על העיר כרמיאל וסביבותיה, אשר תעצב את פניה לעשורים הבאים. הקמפוס החדשני שיוקם, ובו תשתיות הוראה ומחקר מודרניים, יאפשר למכללה להגדיל משמעותית את היקף הכשרת המהנדסים להם המשק משווע, להתאים רמת ההוראה וההכשרה לצרכים המשתנים בתעשייה, ואף לפתח תחומי הכשרה והתמחות חדשים דוגמת הנדסה אזרחית ותעשייה 4.0.
המכללה תכשיר את מהנדסי העתיד של מדינת ישראל. בנוסף, הפרדת השם והבידול מאורט, יסייעו למצב אקדמית את המכללה כמוסד המעניק תואר הנדסי מוביל, ויהוו צעד נוסף בדרך לכינון אוניברסיטת הגליל'.