לכבוד לכבוד
כבוד ראש הממשלה, מר נפתלי בנט השר לביטחון פנים- עמר בר לב
לכבוד
פרקליט המדינה וממלא מקום היועץ המשפטי לממשלה, עו״ד עמית איסמן
-בדוא"ל-
הנדון: עצירת השימוש בתוכנות חברת NSO ודומותיה
1. עוד ביום 20 בינואר, בכנס לשכת עורכי הדין במחוז דרום, ועם תחילת האירוע, קראתי להקמת ועדת חקירה ממלכתית בפרשת NSO. הגם שקריאתי הייתה כבר לפני שבועיים וחצי, לדאבוני ככל שנוקפות השעות הולכת ומצטיירת תמונת בלהות בכל הנוגע לשימוש משטרת ישראל בתוכנות ריגול סייבר כנגד אזרחים, עיתונאים ובכירים בשירות הציבורי ובמגזר הפרטי.
2. ראשית, סבורני כי יש מקום להורות על אתר על הפסקה מיידית של שימוש בתוכנות של חברת NSO ודומותיה, וזאת ללא כל קשר אם השימוש בהן נעשה כדין, אם לאו.
3. כאמור, המימדים שמתגלים, הן בתפוצת השימוש באמצעי ריגול אלה והן עומק האי חוקיות לכאורה בשימוש בהן, מחייב באופן ברור והכרחי את הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט עליון, אשר תרד לעומקה של פרשה מטלטלת וחמורה זו.
4. אופייה של מדינת ישראל משחר הקמתה, שיטת המשטר וזכויות האדם במובנן הבסיסי ביותר - הם כולם מונחים כעת על השולחן.
5. בעת הזו, משהתבהרה חומרת האירוע, סבורני כי הדרך היחידה לשקם את הפגיעה החמורה בשלטון החוק, בזכויות נאשמים וחשודים ואף אזרחים תמימים, ובאמון הציבור, היא ראשית בעצירה מוחלטת של שימוש בכלים דרקוניים שחוקיותם מוטלת בספק, ובבדיקה מעמיקה ויסודית בידי ועדה חיצונית ובעלת סמכויות אופרטיביות.
בברכה,
אבי חימי, עו"ד
ראש לשכת עורכי הדין