לקוראי אתר 'רינונים' שהתפעלו מהעוגות המטריפות של קונדיטוריה BECKS קבלו הצצה ליוצרים. כתבה: רונית קיטאי. צילום: רונית בק, יהב בק

מיהם האחים בר בק ויהב בק ומדוע פתחו את BECKS לעסקי אפייה ומתוקים דווקא בתקופת הקורונה? בסוף כתבה זו תמצאו קישור לכתבה על העוגות שלהם ומשם תוכלו לגלוש בהמשך גם לאתר שלהם ולהתעלף מהיופי. מהטעם זה יקרה לאחר שתאכלו כמובן...

פורסם ב: 09/02/2021 19:08

בר בק (30) ואחיה יהב בק (24). צילום: רונית בק
בר בק (30) ויהב בק (24) שני אחים שגדלו בקריית מוצקין ובר נדדה לאיזור המרכז וחזרה לאחרונה לצפון כדי לבסס את העסק העצמאי בתחום האפייה ש'נדבקה' בה מבית האמא ה'יקית' שלה. אחיה יהב בק שעוסק בניהול העסק והוא צלם בחסד עליון ולא רק בגלל שלמד תחום זה. ביחד הם מנהלים את BECKS ואין להם זמן לנשום כי מזמינים ללא הרף ושיימשך כך, חמסה, חמסה.

קונדיטוריה BECKS היא מותג חדש אך כבר זוכה להצלחה רבה וכל מי שהזמין פעם אחת, חוזר ומזמין שוב. אפילו האריזות של המאפים כל כך אלגנטיות ומרשימות עד שזה נראה כמו יהלום שקנית בחנות יוקרה ואתם צריכים לשמור על כך מכל משמר. ברגע שפתחתם את הקופסה, 'הלך' עליכם. אתם מתחילים 'ליישר שורות' ואל תאשימו אותנו בכך.

בעשר השנים האחרונות בר בק התגוררה באיזור המרכז. חלק מהשנים גרה בתל אביב ובחלקו האחר בראשון לציון. לאחרונה כאמור היא חזרה לצפון כדי לבסס את העסק העצמאי שלה BECKS.

אז אם מישהו תהה מהיכן הגיע הרעיון לפתוח עסק בתחום האפייה אז אין אופה 'מקצועי' אצלה, אך כל המשפחה הגרעינית חובבת את תחום האפייה או יותר מדוייק כולם שם 'פודיז' גדולים עם משיכה גדולה למתוקים.

השניים חושבים ומדברים בראש אחד. אומרים בר בק ואחיה יהב בק: 'מאז ומתמיד אנחנו חובבים גדולים של אוכל טוב, קינוחים טעימים וחוויות קולינריות סוחפות. התרבות ה'יקית' שגדלנו עליה מבית אמא, גרמה לנו להתאהב בדייקנות והאיכות האירופאית הלא מתפשרת. הכול התחיל מהאפייה האוסטרו- הונגרית לה נחשפנו וזה התגלגל עם השנים לסגידה לפטיסרי הצרפתי המשובח'.

אז בר בק שחלמה מאז שהיתה ילדה להיות דווקא רופאה, מרפאת עכשיו את הנפשות של הלקוחות בכך שהיא ממתיקה להם את החיים וגורמת להם להינמס עוד בטרם נמסה הקצפת או הקרם שעל העוגה. בר נכנסה לעולם הקולינריה ופירושו מטבח ואפייה.

לפני קרוב לעשר שנים בר למדה טבחות בבית הספר 'בישולים' שבתל אביב ולאחר מכן החלה לעבוד במטבחים המובילים בתחום. את לימודי הקונדיטוריה היא עשתה להעשרה בלבד מתוך אמונה שכל שף טוב צריך להתמצא גם בעולם הקינוחים, אך היא לא צפתה כי בסוף תחום זה הוא שיכבוש את לבה.

לאחר עבודה והתמקצעות במספר קונדיטוריות מובילות וסטאז'ים עם מובילי התחום בעולם גמלה בלבה ההחלטה שזה מה שהיא רוצה לעשות בחייה המקצועיים.

אחיה, יהב בק, 'פודי' נלהב מילדותו ומעריץ של החיים הטובים, ראה את עצמו תמיד כבעל עסק משגשג ומצליח בעתיד. מגיל צעיר הוא היה אוטודידקט ולמד לעומק כל תחום בו גילה עניין .כך התמקצע בתחום הצילום שלמד בעצמו עד לדרגה של אמנות בתחום זה. הוא חקר, בדק, רכש ציוד, השתפשף והפך לכישרון אמיתי בתחום כפי שניתן לראות בכל צילום שהוא מבצע ומעלה באתר של BECKS.

החיבור בין שני האחים היה טבעי וברור מאליו. כשני 'פודיז' עם חיבה יתרה לאלגנטיות והיוקרה הצרפתית ורצון אמיתי להיות בעלי עסק שיביא אותם לידי ביטוי, היה זה רק רק עניין של עיתוי כדי שהם יפצחו במה שהם מכנים ''פרויקט חיינו'.

שלוש שנים הם עבדו על הרעיונות, הנסיונות האין סופיים, אך המוזר הוא שדווקא תקופת הקורונה עשתה להם הכי טוב שאפשר. הם החליטו שזו בדיוק התקופה לפרוץ לקהל הרחב, כשכולם תקועים בבית וממש מייחלים לדברי מתיקה, מאפים מפנקים, משקה קקאו איכותי מהסרטים בצרוף ליקרים קטנים שאפשר למזוג לתוך משקה השוקולד הטעים כל כך ואת כל זה הם מספקים לקהל הרחב.

כך הם יצאו בתקופת הקורונה עם עיצוב הקונונספט הנוכחי שהתוצאה שלו היא בוטיק פטיסרי צרפתי אינטרנטי.הקהל רואה באתר שלהם את מה שחשקה נפשו, מזמין ומקבל את המוצרים (כשהם ברכב עם קירור) עד שזה מגיע עד לפתח ביתו. רק לפתוח את הקופסאות היפות והאריזות המזמינות, והתגובות של כל מקבל הן וואו על האריזה וכמובן על הטעמים. שני אחים מתוקים להפליא שנהנים עכשיו לקצור את פירות ההצלחה ואין מי שלא מפרגן להם. חמסה, חמסה ושכך יישאר.

www.becksgroup.co.il

/www.rinunim.co.il/Article.php?CatID=2&Page=1&ArticleID=49567
בר בק. צילום: יהב בק

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור רינונים :
*   בסוף השבוע החולף חגג רוני מאנה לבתו...
*   השחקנית והדוגמנית לונא מנסור חגגה...
*   ביקור מחשמל. השחקנית איילת זורר הוטסה...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים