Deprecated: Function split() is deprecated in /home/rinunimc/public_html/Article.php on line 46
מתכונים לפסח- לקט ישראל עם שפים ידועים. כתבה: מירי חיון. צילומים: דניאל לילה, נלי שפר, גל סנדלר

קניידלך ממולאים בכבד עוף באדיבות השף ישראל אהרוני, בצלאים ממולאים באורז ועשי תיבול באדיבות השף שאול בן אדרת. כוסות קרם וניל עם תותים וקראנץ' שקדים מתכון של גל סנדלר קאראסיק נטורופטית

פורסם ב: 02/04/2020 18:29

שאול בן אדרת בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה
מנה ראשונה:

קניידלך ממולאים בכבד עוף (מזרח אירופה) באדיבות השף ישראל אהרוני

מרכיבים לקניידלך:

400 גרם קמח מצה
4 ביצים
4 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
5-4 כוסות מים

למילוי:

חצי ק“ג כבד עוף טרי, מנוקה מגידים
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה: מכינים את מילוי הכבד.שמים 2 כפות שומן במחבת טפלון רחבה.כשהשומן חם מאד, מכניסים פנימה את הכבדים המנוקים, צורבים ומטגנים כשתי דקות מכל צד, עד שהם שחומים יפה, אך עדיין ורודים מבפנים. מעבירים לקערה.מוסיפים את יתרת השומן למחבת, וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, מלח ופלפל ומטגנים.את הבצל כחמש דקות, עד שהוא מזהיב יפה. כשהכבד קר לגמרי, קוצצים אותו בסכין חדה,מערבבים עם הבצל הזהוב.

מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק אחיד וחלק. מכסים בניילון ומקררים שעה.מכינים את הכדורים:צובטים מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מגלגלים לכדורים חלקים ויפים. באצבע רטובה עושים בכל כדור גומה רחבה ככל שניתן, עם דפנות דקות, ממלאים בכפית את מילוי הכבד, סוגרים את הכדור, מחליקים ומגלגלים אותו לכדור יפה.מבשלים את הקניידלך בסיר גדול עם הרבה מי מלח (לא את כל הכדורים בבת אחת) כעשר דקות ומסננים. בערב הארוחה, מכניסים את הקניידלך המבושלים למרק הצח לחימום של חמש דקות ומגישים.



מנה עיקרית: בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול באדיבות השף שאול בן אדרת

מרכיבים:

3 בצלים לבנים גדולים
3 בצלים סגולים גדולים

למלית:

2 כוסות אורז מבושל
3 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
3 כפות חמוציות מיובשות
3 כפות צנוברים קלויים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
1 כוס מיץ תפוחים
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את הבצלים למילוי:

יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט ומפרידים לגלדים. נפטרים מהגלדים הקטנים. ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים.



מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים את גלדי הבצל
במלית ומסדרים בצפיפות בסיר רחב.מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שמחצית מהנוזלים נספגים בבצלים. מגישים חם. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני ההגשה.


קינוח: כוסות קרם וניל עם תותים וקראנץ‘ שקדים -מתכון של גל סנדלר קאראסיק נטורופתית, מומחית להרזיה ובעלת הבלוג אוכל, בריאות ומה שביניהם.

מרכיבים (ל-10 כוסות):

לקרם:

2.5 כוסות קשיו טבעי
2 כוסות חלב קוקוס איכותי
חצי כוס חמאת קקאו מומסת
חצי כוס מייפל אמיתי
כפית תמצית וניל

לציפוי:

12 תותים קצוצים לחתיכות קטנות

לקראנץ‘ שקדים:

חצי כוס מייפל אמיתי
3/4 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה: לקרם:

מכניסים הכל לבלדנר וטוחנים ממש ממש טוב עד שמתקבלת בלילה חלקה.מעבירים ל-10 כוסות הגשה ומכניסים לקירור של לפחות שעתיים.

לקראנץ‘ שקדים:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.מערבבים את המייפל והשקדים היטב, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים עם כף לשכבה דקה ואחידה. אופים 7 דקות ‘ עד שמתקבל צבע ממש זהוב. מצננים לחלוטין ובעזרת הידיים שוברים לחתיכות קטנות.

להרכבה:

בכל כוס קרם מניחים כף של תותים קצוצים ומסדרים קראנץ‘ שקדים
ישראל אהרוני קניידלעך ממולאים בכבד עוף. צילום: נלי שפר

גל סנדלר כוסות קרם וניל עם תותים וקראנץ' שקדים. צילום: גל סנדלר

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור קצר ולעניין :
*   'חיבוק הדב'. תערוכת 'הדוב האהוב שלי'...
*   רשת טיב טעם תקיים פעילות בכל סניפיה...
*   תיאטרון חיפה חוזר לבמה הראשית עם בכורה...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים