פסגת הרמב'ם ה-10 התקיימה אתמול עם ועידה מדעית מלהיבה וערב גאלה נוצץ.כתבה: רונית קיטאי. צילומים: עופר גולן, אורית בראור, רונית קיטאי

גולת הכותרת של ערב הגאלה היה טכס חלוקת עיטור הרמב'ם 2019, והוא ניתן כהוקרה לאישים שתרמו לפיתוח המדע, הרפואה והחברה בישראל ובעולם או תרמו לפיתוח בית החולים רמב'ם

פורסם ב: 28/05/2019 15:17

ד'ר מיקי הלברטל (במרכז) עם זוכי אות רמבם- הרפז, סקורצקי, מינור, פרנק. צילום: עופר גולן, אורית בראור
אירועי פסגת הרמב'ם עמדו השנה בסימן 'הדבר הבא' בעולם הרפואה : שיתופי הפעולה האקדמיים והטכנולוגיים המתגבשים בין בתי חולים מובילים ובין מוסדות מחקריים וחברות טכנולוגיה. זה נפתח ביום ראשון השבוע 26.5.19 והוקדש לתחום החדשנות בעולם הבריאות והרפואה.

'פסגת רמב'ם' - הכנס הבינלאומי השנתי של בית החולים, מתקיים מאז שנת 2010, ושם דגש על התחומים בהם משתלבים רפואה, טכנולוגיה ואנושיות. באירוע היוקרתי השתתפו מאות מידידי רמב'ם בארץ ובעולם ומומחים מובילים בתחומי הרפואה, התעשייה והכלכלה, מהארץ ומחו'ל.


אירועי הפסגה החלו ביום א' בסיור חגיגי של אורחי הפסגה וזוכי אות הרמב'ם בתערוכה 'יד על הדופק' במוזיאון העיר חיפה בשדרות בן גוריון . תערוכה זו מתארת את התפתחות בית החולים ב- 80 השנים האחרונות, בהדרכתו של ד'ר צבי בן ישי לשעבר סגן מנהל בית החולים רמב'ם. מהמוזיאון עברו המוזמנים לקבלת פנים חגיגית במלון 'קולוני' במושבה הגרמנית.

יומה השני של פסגת הרמב'ם נפתח ביום שני השבוע עם ועידת בריאות המחר - הוועידה המדעית אשר הוקדשה השנה לחדשנות ברפואה. בפתח הוועידה, שאותה הנחתה ד'ר מיכל מקל, סגנית מנהל בית החולים, בירכו נחשון צוק, סגן ראש העיר חיפה אשר דיבר על מחויבות העירייה לצמצם את התחלואה בעיר ועל התפקיד שיש לרמב'ם בשיתוף פעולה בתחום זה.

פרופ' רון רובין נשיא האוניברסיטה אשר בירך, הציג את חזון המולטיברסיטה ואמר כי לאוניברסיטה יש כיום סדרה של שיתופי פעולה עם מוסדות שונים בתחום החקר הימי, התכנון הסביבתי, ועוד. לדבריו הוא רואה בשיתוף הפעולה של האוניברסיטה ורמב'ם בהקמת מגדל תגליות הבריאות ע'ש הלמסלי את גולת הכותרת בשתוף פעולה של האוניברסיטה עם גורם חיצוני.

כיאה למפגש שעוקב אחרי ההתפתחויות והחדשנות, ההרצאות בוועידה הוצגו השנה במתכונת שונה של הרצאות קצרות וממצות בנוסח הרצאות "TED". כך למשל הציג פרופ' נעים שחאדה מבכירי החוקרים בתחום הסוכרת בישראל את החידושים במלחמה במגפת הסכרת, ד'ר אייל פרוכטר מנהל הפסיכיאטריה ברמב'ם, דיבר על הלם קרב והדרכים החדשניות לטפל בפוסט טראומה והגר ברוך, סגנית מנהלת הסיעוד בשאלות השפעתה של החדשנות על הרפואה, המכשור הרפואי והטיפול בחולים.

פרופ' אירית בן אהרון מנהלת מרכז הסרטן ברמב'ם, ד'ר יובן גפן מנהל המעבדה המיקרוביולוגית וד'ר מלינה פיטשני מנהלת המרכז לחקר המיקרוביום עסקו בהרצאות שלהם בשאלת הביוטכנולוגיה והחידושים בטיפול במחלות שונות. פרופ' מרסל מחלוף דיקנית הפקולטה להנדסת ביו-טכנולוגיה ומזון מהטכניון, ופרופ' לויד מינור, דיקן בית הספר לרפואה באניברסיטת סטנפורד הידועה. שני חוקרים אורחים בכירים, הלהיבו את הקהל עם פתיחת צוהר להתפתחויות האחרונות בחדשנות רפואית בעולם. פרופ' מינור אף הזכיר בפתח דבריו את שיתוף הפעולה המתגבש בין רמב"ם לאוניברסיטת סטנפורד, והסביר למאזינים שאנו בעידן חדש שבו חברות ענק טכנולוגיות חודרות לרפואה ולמערכות הבריאות בכל העולם, וכי הדרך לאפשר זאת לחברות אלו, וזה גם האתגר של מערכת הבריאות, היא למצוא דרך לאספקת מידע.

אמר פרופ' לויד מינור : 'אנו חייבים לפעול להסרת חסמים בפני העברת מידע לאותן חברות טכנולוגיה שבאות לשפר את הרפואה'. ההרצאות הקצרות הסתיימו עם הרצאתם של ד'ר רועי אטלס מנכ'ל חברת הייזום של רמב'ם, מד –טק, ד'ר אורן פלדמן ממיון ילדים ומרגלית סמואל מנהלת המכון לריפוי בעיסוק.

את הוועידה המדעית נעל פאנל בנושא חדשנות שהנחה פרופ' רפי ביאר, המנהל הפורש של רמב'ם, בהשתתפות ד'ר מיקי הלברטל מנהל בית החולים רמב'ם והחוקרים פרופ' לויד מינור, פרופ' קרל סקורצקי, פרופ' יהודה חוברס , ד'ר רות פרץ, מנהלת הסיעוד גילה היימס ופרופ' אלון וולף מהטכניון. פרופ וולף חידש וסיפר כי באולימפיאדה הקרובה או זו שאחריה תבחן אפשרות לתת לאתלטים לבלוע 'גלולה חכמה' שתבצע ניטור למצב הגוף של המתחרה ותספק מידע על ביצועיו וחלילה אם הוא בסכנה למאמץ יתר.

את אירועי 'פסגת הרמב"ם' חתם ערב הגאלה המסורתי של רמב'ם. מאות מאורחי האירוע הנוצץ, הגיעו אל אודיטוריום ספנסר בבית החולים, החל מהשעה שבע וחצי בערב כדי להשתתף בקבלת הפנים שקדמה לטכס חלוקת עיטורי הרמב"ם לשנה זו – כבוד לו זכו ארבעה אישים.

את פני האורחים קיבלו חברי הנהלת רמב'ם מנהל בית החולים ד'ר מיקי הלברטל, סגניו ד'ר מיכל מקל וד'ר אבי ויסמן ,מר ניסים חיים, ד'ר אסתי גולן מנהלת מחלקת פיתוח וגיוס משאבי חוץ, גילה היימס, מנהלת הסיעוד, וכמובן פרופ' רפי ביאר המנהל הפורש של רמב'ם בחברת רעייתו דליה ביאר. פרופ' ביאר מכהן כיום כנשיא אגודות הידידים העולמיות של רמב'ם וניצל חופשה קצרה מהשבתון שלו בארה'ב על מנת להתייצב בפסגה.

בקהל מגוון של רבים מידידי בית החולים בארץ ובעולם נכחו ידידי ותורמי רמב'ם מזה שנים רבות: איתן ורטהיימר ורעייתו אריאלה, ישראל (שרי) גרידינגר נשיא אגודת ידידי רמב'ם ומבעלי תיאטראות ישראל ורעייתו נעמי, אשת העסקים ילידת חיפה ליאורה עופר, נשיא הטכניון לשעבר פרופ' יצחק אפלויג ורעיתו ציפי, גד זאבי ורעיתו טליה, בכירי חברת 'ישקר', פרופ' דניאל הרשקוביץ נציב שרות המדינה ורעייתו שמעונה, אפי ואלי גולדהר, סמי ניאגו , אליאס טנוס , ד'ר אבי גולדברג מנהל בית חולים 'כרמל', ד'ר ארז און - מנהל בית חולים 'פוריה', נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא ורעיתו פרופ' לינה לביא, עו'ד מיקי קומיסר, ניר גלבוע מנכ'ל 'נאות גלבוע ושות' חברה לבניין , זוכה פרס נובל פרופ' דן שכטמן , איש העסקים אבי אבקסיס, בני משפחת יוסף פישמן ז'ל וראיתי שם את אלמנתו חנה פישמן, בתו עליזה וייס תושבת ירושלים והנכד של פישמן, יוסף שגיא שהגיע במיוחד לאירוע מלוס אנג'לס.

עוד נראו שם עוזיה גליל מאבות ההיי-טק הישראלי בחברת רעייתו אלה גליל, ד'ר לוי גרצברג מייסד ענקית הטכנולוגיה 'צורן' שהוקמה בשנת 1981 ונמכרה בשנת 2011. ד'ר לוי בוגר הטכניון במגמת הנדסת אלקטרוניקה רפואית בשיתוף עם רמב'ם מכהן בדירקטוריון של ידידי רמב'ם בארה'ב והוא היה שם בחברת ליאורה גרצברג ואריק שלילן אורח והנכדה מאיה כץ, תמי ויוסי כבירי, ליאורה בירנהק מרקוס ושוקי מרקוס מהנהלת 'מנעמים'.

הגיעו מרי ברר נשיאת אגודת הידידים של רמב'ם בארה'ב שהיא רעייתו של יו'ר דירקטוריון חברת 'טבע' סול ברר, רופאת הנשים ד'ר עדי כהן לבית הלברטל, בתו של ד'ר מיקי הלברטל והיישר מחדר ניתוח קפץ להגיד שלום הרופא המרדים ד'ר עדי כהן, בעלה של ד'ר עדי כהן. מיקי היא אם לארבעה ואחיה גיא הלברטל הוא אב לבת וכך למנהל ביח'ל רמב'ם יש חמישה נכדים בלי עיין הרע.

עוד היו רואה החשבון יחיאל בורוכוף, פרופ' אליעזר רובינזון, יו'ר האגודה למלחמה בסרטן, אור שחף מנכ'ל החברה הכלכלית חיפה שהצטרף לרעייתו ענבר שחף מקשרי ציבור ברמב'ם, קובי פלר ורעייתו יפעת פלר בעלים של 'פמלי אופיס' בהרצליה פיתוח, המטפלים במשפחות האלפיון העליון, פרופ' ליאור גפשטיין וד'ר ורדית גפשטיין, נירה שגב סגנית מנהל אדמיניסטרטיבי בביח'ל רמב'ם ועודד מאיר מנהל השיווק של בית החולים.היו קונסולים של כבוד, את אקוואדור ייצג הקונסול חיים שמעיה, וקונסול צ'כיה הוא רוני גיפס.

בין הקהל נראו עו'ד אלעד שטוקמן חיפאי לשעבר וכיום תל אביבי, פרופ' אריאל ויסמן שכיום מתגורר באיזור המרכז. פרופ' שרגא בלזר, פרופ' קרל סקורצקי, ד'ר טובה הרשקוביץ רופאת ילדים וד'ר דב הרשקוביץ רופא ילדים ב'איכילוב' שעושה כל יום על קו חיפה - תל אביב, חני סקורצקי , בנו, הרב יוסי סקורצקי, הקבלן החיפאי יוסי חורש ורעייתו אשת החברה טלי חורש בחברת אחיו של יוסי, אילן חורש ורעייתו דבי שהגיעו לביקור מדרום אפריקה. פרופ' עמוס עציוני ורעיתו ויוי (אביבית) עציוני. עקבו שהכל יתקתק כמו שעון שוייצרי דובר רמב'ם דוד רטנר ויועצת התקשורת של רמב'ם איריס פריד.

עוד היו מירב גנות מנהלת קשרי קהילה ברמ'בם ולצד מנהל מחלקת השיווק עודד מאיר ראיתי את שרון הלוי ודלית בצלאל מנהלות פרויקטים במחלקת השיווק, חגית אבנרי אחראית תחום קרנות במחלקה לקשרי חוץ ורותם מלמד-סבן,

את האולם גדשו כמובן מנהלי המחלקות הבכירים של בית החולים וערב הגאלה נפתח בדברי ברכה של ד'ר מיקי הלברטל מנהל בית החולים, שהודה כי הוא מתרגש מערב הגאלה הראשון שהוא חווה כמנהל. ד"ר הלברטל חלק עם המשתתפים את העובדה כי הוא למעשה מנהל רמב'ם הראשון שעשה את כל ההכשרה וההתפתחות הרפואית שלו ברמב"ם , משלב לימודי רפואה, ועד ניהול בית החולים. לאחר שהודה לכל התורמים שאפשרו את ההתפתחות המואצת של בית החולים בעשור האחרון, אמר ד'ר הלברטל כי ביח'ל רמב'ם לא היה מגיע להישגים רפואיים ומחקריים כה מרשימים ללא הצוות המסור מכל המגזרים ששותפים בעשייה.


על הפקת הגאלה המושקע היו אחראים מחלקת השיווק של רמב'ם עם חברת ההפקה והתוכן 'ט'ינק', בניהולה של אורלי רחמים. את האירוע הנחתה אשת הטלוויזיה לינוי בר גפן והוא כלל שימוש בגימיקים חדשניים כמו הקרנה מהממת חושים של תכנים ואנימציה על גוף רקדנים. גולת הכותרת של הערב, שנעלה את האירוע באופן סוער הייתה הופעה מקפיצה של להקת 'שלווה' שזכתה לתשואות סוערות.

גולת הכותרת של ערב הגאלה היה טכס חלוקת עיטור הרמב"ם 2019, והוא ניתן כהוקרה לאישים שתרמו לפיתוח המדע, הרפואה והחברה בישראל ובעולם או תרמו לפיתוח בית החולים רמב'ם.


הזוכה הראשון היה פרופ' קרל סקורצקי מבכירי החוקרים בתחום הנפרולוגיה והגנטיקה בישראל, שמשנת 2005 היה סגן מנהל ברמב'ם ומנהל המחלקה למחקר רפואי ופיתוח. בשנת 2018 מונה פרופ' סקורצקי לדיקן בית הספר לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בצפת.

הזוכה הבא שהוכרז היה פרופ' לויד ב.מינור , דיקן בית הספר לרפואה בסטנפורד, מומחה להפרעות איזון באוזן הפנימית, שהוביל את הפיתוח והיישום של מודל חדשני לחקר הסרטן וכן לטיפול בחולה בבית הספר לרפואה בסטנפורד. הוא השיק מיזם בנושא נתונים ביו-רפואיים מדעיים על מנת לנצל את כוחם של 'נתונים גדולים'. פרופ' מינור מוביל כעת מהלך של שיתוף פעולה עתידי בין סטנפורד לרמב'ם ביחד עם הנהלת רמב'ם.


הזוכה השלישי באות הרמב'ם הוא אלברט פרנק (ורעייתו פטרישיה) ,כהוקרה על מחויבותם לעם היהודי, על תמיכתם הגדולה בישראל, שמתבטאת בהקמת תכנית !IMPACT המספקת מלגות לחיילי צה'ל ובהערכה רבה על תמיכתם במחלקה ההמטולוגית ובהקמת קרן המלגות לנפרולוגיה ע'ש משפחת פרנק בקמפוס רמב"ם. פרנק שנולד בשיקגו בשנת 1927 , בן לאחד מראשוני השוטרים היהודיים בעיר, החל בפעילות פילנתרופית למען מדינת ישראל מיד אחרי מלחמת העולם השנייה בה שירת כחייל אמריקאי.

כאמור, בני הזוג היו ממקימי קרן IMPACT בשנת 2002 . לפני הענקת הפרס עלתה לבמה צעירה , עולה חדשה לשעבר מדרום אמריקה, שסיפרה כיצד בתום השירות הצבאי סייעה לה המלגה של משפחת פרנק ללמוד ולהשלים תואר. סיפורה ריגש את הקהל מאוד. משפחת פרנק הודיעה כי תמשיך ותתמוך ברמב'ם וכי היא מעמידה תרומה של מאות אלפי דולרים למחלקה הנפרולוגית בבית החולים.

הזוכה הרביעי באות הרמב'ם הוא יעקב הרפז מנכ'ל 'ישקר', חברה שמלווה ותומכת שנים ארוכות ברמב'ם. מי שהציג את פועלו של הרפז בפני הקהל בערב הגאלה היה לא אחר מאיתן ורטהיימר, שמשפחתו הקימה את מפעל 'ישקר' שבשנת 2006 נמכר לוורן באפט. ורטהיימר שהיה בחברת רעייתו אריאלה ורטהיימר (אישיות בפני עצמה ומתנדבת בביח'ל רמב'ם. ר.ק.) , גילה על הרפז דבר שמעיד לדבריו יותר מכל על אופיו של יעקב הרפז. הסיפור המרגש הוא שבמלחמת יום כיפור, למרות שנפצע בעצמו, הוא חילץ והציל חייל פצוע אחר תחת אש, וקיבל את אות המופת. פסגת הרמב'ם היא פסגה שתמיד מצליחה לרגש כל מי שנמצא שם ויודע להעריך את פועלו של בית החולים וצוותו המופלא.
ד'ר מיקי הלברטל מנהל ביח'ל רמב'ם. צילום: עופר גולן, אורית בראור

להקת 'שלוה' על הבמה. צילום: עופר גולן, אורית בראור

לינוי בר גפן מנחת הגאלה. צילום: עופר גולן, אורית בראור

איתן ורטהיימר מברך. צילום: עופר גולן, אורית בראור

פרופ' לויד מיינור מסטנפורד. צילום: עופר גולן, אורית בראור

שרי גרדינגר. צילום: עופר גולן, אורית בראור

פאנל המומחים. צילום: עופר גולן, אורית בראור

סגן ראש העיר חיפה נחשון צוק מברך. צילום: עופר גולן, אורית בראור

אח'מים בחברת פרופ' רפי ביאר ואריאלה ואיתן ורטהיימר. צילום: רונית קיטאי

אירוע רמב'ם. צילום :רונית קיטאי

אלה ועוזיה גליל עם ליאורה וד'ר לוי גרצברג ממועצת המנהלים של רמב'ם בארה'ב. צילום: רונית קיטאי

ד'ר מיקי הלברטל ומשפחתו. צילום :רונית קיטאי

אירוע רמב'ם. צילום :רונית קיטאי

ד'ר מיקי הלברטל ואשת העסקים המצליחה ליאורה עופר ילידת חיפה. צילום :רונית קיטאי

ד'ר מיקי הלברטל עם בתו ד'ר עדי כהן ובתה הפעוטה הרביעית במספר אצלה. צילום: רונית קיטאי

ויוי עציוני וד'ר אסתי גולן. צילום: רונית קיטאי

מימין לשמאל ד'ר מיקי הלברטל ועו'ד אדם אמרייך מארה'ב. צילום :רונית קיטאי

ד'ר אסתי גולן (שניה מימין)עם משפחתו של יוסף פישמן ז'ל. אלמנתו חנה פישמן, בתו עליזה וייס ונכדו יוסף שגיא. צילום: רונית קיטאי

הקונסולים. מימין לשמאל חיים שמעיה ורוני גיפס. צילום: רונית קיטאי

יושבים אלה ועוזיה גליל. עומדים מימין לשמאל אור שחף, אריאלה וישראל סביון. צילום: רונית קיטאי

אריאלה ורטהיימר ופרופ' פרץ לביא נשיא הטכניון. צילום :רונית קיטאי

'התותחים 'במלוא הדרם. צילום : רונית קיטאי

מימין לשמאל דליה ביאר, פרופ' לינה לביא, פרופ' פרץ לביא נשיא הטכניון. צילום: רונית קיטאי

יפעת וקובי פלר. צילום :רונית קיטאי

מימין לשמאל שמעונה הרשקוביץ, פרופ' דניאל הרשקוביץ ופרופ' שרגא בלזר. צילום רונית קיטאי

אירוע רמב'ם. צילום רונית קיטאי

משמאל לימין נירה שגב, פרופ' ליאור גפשטיין וד'ר ורדית גפשטיין. צילום :רונית קיטאי

נשיא הטכניון לשעבר פרופ' יצחק אפלויג ורעיתו ציפי אפלויג. צילום :רונית קיטאי

אירוע רמב'ם. פרופ' רפי ביאר ואורח נכבד.צילום :רונית קיטאי

הקבלן ניר גלבוע. צילום: רונית קיטאי

ענבר שחף ואור שחף. צילום: רונית קיטאי

פרופ' קרל סקורצקי עם משפחתו ומשמאלו ברך אותו פרופ' שרגא בלזר. צילום: רונית קיטאי

מימין לשמאל ד'ר מיקי הלברטל,ד'ר אסתי גולן,פרופ' רפי ביאר וליאורה עופר. צילום :עופר גולן, אורית בראור

מימין לשמאל ד'ר אסתי גולן, עו'ד אדם אמריך, אריאלה ורטהיימר, ליאורה עופר, איתן ורטהיימר. צילום: עופר גולן, אורית בראור

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור מפגשים :
*   ניר דבורי הכתב הצבאי של חדשות ערוץ...
*   ערב הוקרה לפעילים התקיים היום באולמי...
*   בבנייני האומה הוסמכו הערב 1,017 עורכות...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים