www.rinunim.co.il

מה הסיבה לעלייה לרגל לחומוסיה במרכז הכרמל? השם ה'חם' הוא 'חומוס ברדיצ'ב' ברחוב וודווד 1 בחיפה. כתבה וצילמה: רונית קיטאי
כל מי שמכיר את החומוסיות הטובות ביותר בארץ יודע שהסיבה שמגיעים לחומוס ברדיצ'ב בבעלות אלעד ברדיצ'ב היא לא רק בגלל שהחומוס ויתר המטעמים הטבעוניים המוגשים שם הם כשרים למהדריך אלא בשל העובדה שטעם נפלא כזה לא תמצאו בשום מקום אחר
אלעד ברדיצ'ב עם רעייתו אסתר הדסה וילדיהם . צילום :רונית קיטאי
אם שם המשפחה מוכר לכם או יותר מדוייק לכן, זה בגלל שאביו של אלעד הוא הגינקולוג ד'ר מוטי (מרדכי) ברדיצ'ב מביח'ל 'כרמל' . בנוסף לכך יש עוד ד'ר ברדיצ'ב במשפחתו. זוהי אמו, ד'ר אורית ברדיצ'ב -מומחיות: אנדוקרינולוגיה למבוגרים העובדת במרפאת 'לין' של 'כללית' .

אלעד ברדיצ'ב (34) נולד בחיפה וגדל בשכונת ורדיה , חזר בתשובה, וכיום גר ברח' אינשטיין באחוזה ,עם רעייתו אסתר הדסה לבית שינה בת ה-30 , מעצבת גרפית שמעצבת אתרים באינטרנט .

אלעד ואסתר הדסה ברדיצ'ב הם הורים לשני בנים קטנים: נתן איתמר או טו טו בן 3, ונעם דוד בן שנה. סניף נוסף של המסעדה מופעל על ידי אחיו הצעיר ,אלון ברדיצ'ב (29) נקרא 'מאכלי עדות', לדברי אלעד ברדיצ'ב התפריט זהה אך יש שם גם מנות נוספות 'מאחר והוא פועל בסניף בו יש עסקים רבים ומשרדי עורכי דין ורואי חשבון ועוד', הוא מסביר זאת.

כיצד הגיע דווקא לחומוס המדהים שמוגש שם?

'הייתי צמחוני במשך שנים רבות והספקתי לעבוד במספר מסעדות. במהלך השנים עשיתי נסיונות רבים כדי להכין חומוס ייחודי עד שהגעתי לטעם המיוחד הזה'. הצליח לו והמחמאות זורמות וגם קהל הלקוחות ויש גם שירות Take away שפועל מידי יום ביומו החל משעה 11 וביום שישי משעה 10 ובסוף השבוע הלחץ מתגבר מבחינת הלקוחות. החומוסיה במיקומה הנוכחי פועלת מזה ארבע שנים ולפני כן שכנה במשך שנה וחצי מתחת לפאב 'ברברוסה' ברח' פיקא 8.

אפשר למצוא שם חומוס עם פטריות, גרגירים, פול טחינה, ביצה ועוד, קוסקוס ביתי, חציל אפוי, סלט המלכה, צ'יפס בריא ועוד שפע מאכלים נפלאים נוספים. טל. 04-6574132.

הדפסה            חזרה לידיעה