'פרימור' בשיתוף הקונדיטור מיקי שמו והשף לאון אלקלעי . כתבה: רונית קיטאי. צילום: איתיאל ציון, עמית שטראוס

לרגל ט'ו בשבט מגישה 'פרימור' יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מתכון מיוחד של השפים מיקי שמו וליאון אלקלעי, לעוגה בחושה נפלאה וחגיגית, קלה להכנה, עם המון פירות יבשים. העוגה בשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור, תקשט את שולחן החג ומומלצת להגשה לצד שתייה קרה או חמה.

פורסם ב: 19/01/2020 23:25

מצרכים (לתבנית בקוטר 18 ס"מ):
1 כוס מיץ תפוזים פרימור
2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
1/4 כוס תאנים מיובשים
1/3 כוס שזיפים מיובשים
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס אננס מיובש
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרים אותם בקערה עם מיץ תפוזים פרימור. לאחר שעה, מסננים אותם מן הנוזלים.
2. מחממים תנור לחום 170 מעלות.
3. במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קציפה בהירה.
4. עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים לבוחש גיטרה. מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב, אגוזי מלך, פקאן ושקדים ולאחר מכן מוסיפים את הקמחים יחד עם אבקת אפייה וגרידה מהלימון ומיד עוצרים את פעולת המיקסר.
5. משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות, מצננים היטב ופורסים דק.
6. מאחסנים בכלי אטום עד חמישה ימים.
השפים מיקי שמו ולאון אלקלעי צילום: איתיאל ציון

עוגה בחושה עם המון פירות יבשים פרימור. צילום: איתיאל ציון

מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור. צילום: עמית שטראוס

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור קצר ולעניין :
*   מתכונים לפסח- לקט ישראל עם שפים ידועים...
*   משימה חברתית ממעלה ראשונה: מוודאים...
*   בכירי רשת קפה 'גרג' ו'ביגה' בשיתוף מכבי...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים