פיטיה הוא פרי טעים להפליא עם שפע של ויטמין C , סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון.כתבה: רונית קיטאי

קיבוץ מעברות, ממובילי גידול הפיטאיה בישראל, החל לשווק את הפרי בשיתוף פעולה עם 'חקלאי גרנות' שני זנים של פיטאיה ישווקו ללקוחות, וונוס ואפולו, בעלי קליפה סגלגלה וצהובה, כשתוכן הפרי עסיסי וטעים להפליא. להשיג בין החודשים ספטמבר עד ינואר ברשתות המזון ברחבי הארץ

פורסם ב: 11/09/2019 22:56

פיטאיה אדומה חקלאי 'גרנות'. צילום: יח'צ
הפרי משופע בזרעים קטנים ושחורים, וכאמור מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון רבים. פרי פיטאיה החדש מצטרף לשיווק הפירות והירקות של 'חקלאי גרנות'.

ההתארגנות החקלאית החדשה, אשר החלה לשווק לפני כשנה תוצרת חקלאית ישירות למרכולים השונים, מוסיפה לסל התוצרת החקלאית שני זנים של פיטאיה, וונוס ואפולו, אשר ישווקו לרשתות השיווק המובילות, לשווקים הפרטיים ולחנויות המתמחות בפתיחת עונת הפיטאיה בתחילת ספטמבר.

לדברי תמיר בושניצקי מנהל 'חקלאי גרנות' שוק מקומי: 'לאחר החדרה מוצלחת של אבוקדו, פירות הדר, מישמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ודובדבנים, אנו שמחים לצרף גם את הפיטאיה, המגיעה אלינו מקיבוץ מעברות, אחד מהקיבוצים הבעלים בארגון גרנות, לשיווק ע'י 'חקלאי גרנות'.


הפיטאיה, הנקראת גם פרי הדרקון, היא קקטוס חסר קוצים הצומח לגובה של עד ששה מטרים. קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה, וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל, והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים. הפרי מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון רבים. הפרי מתוק, מעט חמצמץ, בעל צבע סמוק כשל סלק, ומכיל מיץ רב. בישראל מגדלים שלושה זני פיטאיה במישור החוף, בנגב ובערבה והטעם גן עדן!!!
.
פיטאיה צהובה 'חקלאי גרנות'. צילום: יח'צ

 
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור צרכנות :
*   'סוכות נחלים' מציגים את הסוכה האוורירית...
*   במיוחד לקראת ראש השנה והחגים פותחת...
*   לראש השנה ולחגים ספלנדיד של 'עלית'...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים