עפר שטינבך (49) אדריכל במקצועו, נכדו של מייסד 'מאפיות פת' בחיפה, חזר לשורשים והפך ל...אופה. כתבה: רונית קיטאי. צילום: אלי דגני

הלחמים המטריפים בטעמם גורמים לא רק לחיפאים להגיע אל המאפייה של עפר שטינבך ברח' יפו 28 בעיר התחתית בחיפה .כל הלחמים והלחמניות מיוצרים מהקמח המשובח ביותר שיש וניקנה על ידו מ'הטחנות הגדולות של א'י' בחיפה, ממש כפי שקנה מהם הסבא שלו

פורסם ב: 24/04/2018 21:58

מאפיית פת שטינבך - מאפיה חשמלית - בחיפה. 19 צילום: אלי דגני
לאחר שאפה במקום אחר עד כה וכל הלחמים שהציג בדוכן בקניון עזריאלי חיפה 'נחטפו' מיד, ואז הייתי שם כדי לפרגן לו וגם לקנות את הלחמים המופלאים הללו. לאחרונה הוא פתח ברח' יפו 28 בעיר התחתית בחיפה את 'פת שטינבך – מאפיה חשמלית' מאפיית בוטיק של לחמי מחמצת מקוריים, והקהל נוהר וקונה




עפר שטינבך, נכדו של אבא פת, מייסד 'מאפיות פת' שפעלו בחיפה לפני הקמת המדינה ועד לשנות ה-60. חזר לשורשים ופתח לאחרונה בחיפה מאפיית בוטיק יפהפייה -'פת שטינבך- מאפיה חשמלית', בה הוא אופה מגוון עשיר של לחמי מחמצת מקוריים ומיוחדים, ללא שמרים וללא חומרים תעשייתיים. הלחמים נאפים בעיקר מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה, תוך שימוש במחמצות שאור מחיטה, כוסמין או שיפון. שטינבך, שפיתח את המתכונים, גם העניק לכל לחם שם מיוחד משלו.

בין הלחמים תמצאו כאלה שלא רואים במאפיות רגילות כמו לחם 'טוטם' שנאפה בתבנית טרקוטה גלילית, ומיוצר מתערובת של קמחים מלאים מחיטה, כוסמין ושיבולת שועל, בתוספת אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, חמנייה ופרג.


'שועלי': לחם מקמח חיטה מלא, עשיר בתוספות של שיבולת שועל גסה, אגוזי קשיו, לוז, מלך, גרעיני חמניות ודלעת ועגבנייה מיובשת.


'חריף מטריף': לחם מקמח חיטה מלא, בתוספת פלפל חריף טרי.

'דון צימוקי' : לחמנייה מקמח מלא עם אגוזי מלך וצימוקים.

'ביצי כוסמין"' לחמניות מקמח כוסמין מלא גס ומחמצת כוסמין, בציפוי אגוזים, גרעינים וזרעונים.

'בזיליקה': כיכר מחמצת אפויה בתבנית טרקוטה גלילית, עשויה מ- 100% קמח מלא גס בתוספת עלי בזיליקום טריים, עגבניות מיובשות וצנובר.

'מרקי"' כיכר קערת מרק עשויה מ-100% קמח גס, בעלת דופן עבה.

'חום בכפר': לחם מקמח מלא בתוספת נדיבה של שוקולד מריר.

לחם 'אמר': עשוי מקמח 'אמר' מלא 100% (זן חיטה קדום) ומחמצת כוסמין.

במאפייה תמצאו גם את "מלך ארגמן", "לוזNמור", "שוף שיפון", "הכל לציפור", "מקלות הכוסמין של חני" ועוד מגוון לחמים מיוחדים.


שטינבך, כאמור בעל תואר באדריכלות, תמיד אהב לבשל וכנצר לדורות של אופים, נמשך גם לאפייה. לחמי מחמצת החל לאפות לפני 11 שנה ולאחר ששב לעיר הולדתו, חיפה, וקצב ההזמנות גבר, החליט לפתוח מאפיה אמיתית.

לחמיו עשויים אך ורק מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה (של הגרעין בשלמותו), מים, מלח ים אטלנטי ומחמצת שאור, ואין בהם שמרים או חומר תעשייתי כלשהו. כל לחם נעשה בעבודה יד, וכל בצק מקבל יחס אישי הכולל התפחה איטית במשך 24 – 48 שעות ולאחר מכן אפייה בתנור אבן. כמו פעם", הוא מסביר.

את המאפיה עיצב בניחוח נוסטלגי: על הקירות תמונות ופריטים היסטוריים של משפחת פת. על המדפים - ארגזי לחם ישנים מעץ ואמייל ומכונות ביתיות לפריסת לחם. הלחמים מוצגים באלגנטיות בארגזי לחם שבנה בעצמו. את הלחמים אפשר לקנות במאפיה, הפתוחה בימים ראשון-חמישי בשעות 08:00-18:00 ובימי ששי - עד 14:00. יש אפשרות להזמין משלוח דרך האתר. בשלב זה המשלוחים מתקיימים רק בחיפה.

מה מחירי הלחמים?

לחם טוטם, שועלי, חריף מטריף, בזיליקה, חום בכפר – 22 ש'ח

לחמניות "דון צימוקי", "ביצי כוסמין" – 6 ש"ח

לחם "אמר" – 28 ש"ח

"לוזNמור", "רק כוסמין" – 24 ש"ח

"ה-חלה" (חלת מחמצת קלועה) – 25 ₪

המאפיה ממוקמת ברחוב דרך יפו 28, חיפה. פרטים והזמנות: בטלפון 04-6184881


לאתר הקליקו כאן:



www.patt-bakery.co.il

**
משפחת פת הייתה בעלת מאפיות ועסקה באפיה דורות רבים בפולין. בשנות ה- 20, עם עלייתה לארץ, הקימה בחיפה שתי מאפיות - בשכונת הדר ובשדרות ההסתדרות (המאפיה ברחוב ההסתדרות העסיקה מעל 40 עובדים), שפעלו בשנים 1922 - 1953. באותן שנים המשפחה הקימה גם את "קונדיטוריית פת" בירושלים, שהכילה סליק גדול בתקופת המחתרות.

מספר עפר שטינבך: 'יום אחד אמי ואני הבטנו בתמונות ישנות. ביניהן, מצאתי תמונה של סבי עומד ליד האוטו-לחם שלו, ועל האוטו כתוב 'א. פת מאפיה חשמלית'. אימא סיפרה שסבא היה מאוד גאה במלוש (מיקסר) החשמלי שהיה לו כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת. התרגשתי והחלטתי לקרוא למאפיה שלי – 'מאפיה חשמלית'. את הקמחים המיוחדים אני מזמין מ'הטחנות הגדולות של א'י' בחיפה. זוהי אותה טחנת קמח ממנה קנה סבי' , הוא מתרגש.
מאפיית פת שטינבך - מאפיה חשמלית - בחיפה . צילום : אלי דגני

מאפיית פת שטינבך - מאפיה חשמלית בחיפה.צילום: אלי דגני

מאפיית פת שטינבך - מאפיה חשמלית - בחיפה. צילום: אלי דגני

עופר שטינבך סוחב שק קמח של 'הטחנות הגדולות לא'י'. צילום :אלי דגני

שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור צרכנות :
*   לכבוד ראש השנה דואגת חברת 'ליפסקי'...
*   'סוכות נחלים' מציגים את הסוכה האוורירית...
*   לקראת ראש השנה והחגים פתחה המעצבת...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים