'תם ולא נשלם' פרקי חיים מאת מאיר שמגר. הוצאת 'ידיעות ספרים' (ידיעות אחרונות, ספרי חמד). כתבה: רונית קיטאי

הכינוי שהוצמד לו 'הבנאי הגדול' של מערכת המשפט בישראל, הוענק לו בזכות. הנשיא בדימוס של בית המשפט העליון, הוא אחד מהאנשים היותר אהובים ומוערכים שיש במדינה.אין סופרלטיב שאי אפשר להעניק לו. הוא איש שגדול מהחיים ותמיד היה קשוב לנשיאי בתי המשפט ברחבי הארץ, לשופטים ולכל אדם באשר הוא. 'תם ולא נשלם' ועד 120 קטן עליו...

פורסם ב: 04/12/2015 11:00

מאיר שמגר הספר 'תם ולא נשלם פרקי חיים'. הוצאת 'ידיעות ספרים'
אי אפשר לתאר את תרומתו של מאיר שמגר, הנשיא השביעי של בית המשפט העליון, לעיצוב דמותה של מערכת המשפט בישראל. 'הבנאי הגדול' יצק ועיצב מבנים, מסגרות, מיחשוב וכל מה שיוכל להקל על השופטים ועל נשיאי בתי המשפט, כדי לבצע את עבודתם ביעילות, במהירות, ללא עינוי דין.

בכוח אישיותו ביסס את מעמדו של הפרקליט הצבאי הראשי והפך את מוסד היועץ המשפטי לממשלה למוסד עצמאי רב-כוח המשוחרר מכבלים פוליטיים. את הסמכות האישית, המוסרית והמקצועית הביא גם לבית המשפט העליון, ביצר את מעמדו בציבור וניווט אותו בין גלים סוערים שאיימו להציף אותו.


באוטוביוגרפיה שלו 'תם ולא נשלם' בהוצאת 'ידיעות ספרים', מספר שמגר את סיפור חייו מנקודת מבטו האישית, כשהוא מעניק סקירת מערכות של מדינת ישראל, על מוסדותיה ודרכי התנהלותה. חוקרים שעוסקים ויעסקו בעתיד במפעליו, בהחלטותיו ובעמדות שנקט בענייני זכויות האדם, החוקה, השליטה בשטחים, ההתנחלויות, מעמדו של בית המשפט ועוד אינספור תחומים – ימצאו בספר את השקפת עולמו הסדורה על כל מורכבותה.

כל מי שהדמוקרטיה הישראלית הלא פשוטה כלל, קרובה ללבו, ימצא כר נרחב להבנה בסיבוכים השונים, מפיו של אחד מאישים החשובים ביותר שפעלו בה ועיצבו את פניה. על מדינה במלחמה, משפטן במדים, מלחמת ששת הימים, עבודתו כיועץ המשפטי לממשלה, על מלחמת יום הכיפורים, שלל הכובעים של היועץ המשפטי לממשלה, בית המשפט העליון,הנשיא, שפיטות, זכות עמידה, אקטיביזם ואיפוק, מהפכה חוקתית, היכל המשפט והצדק, על פרישתו, עדיין בשירות הציבור, על כללים ועל אתיקה, למה לא הלך לפוליטיקה וסיכום שאינו סיכום ועוד.

פרק מיוחד בספרו מוקדש לנושא 'מזג שיפוטי', אותו מושג שקשה כל כך להגדיר אותו, אך הנשיא בדימוס שמגר מסביר זאת במה שלמד להעריך בשנותיו הרבות בבית המשפט. 'אחרי ככלות הכל, אדם שאינו עבריין סדרתי מצד אחד, או איש המערכת המשפטית מצד אחר, יגיע לבית המשפט פעם בחייו. שם הוא יבקש לפרוש את תלונתו ולקבל צדק, והוא זכאי לקבל את יומו בבית המשפט, ולחוש שבית המשפט פתוח לשמוע את אשר על ליבו. השופט היושב מולו חייב להיות סבלן וסובלני, לשמוע את הטענות ולנהוג באנשים המופיעים לפניו באנושיות ובכבוד, לא להתפרץ ולא לחרוץ דין בטרם עת , גם אם קלט את התמונה בתוך דקות ספורות ואינו זקוק להרצאות מלומדות ולחזרות מייגעות'.בהמשך מסביר כבוד הנשיא בדימוס של בית המשפט העליון מהו שופט טוב בעיניו ועוד.

את הספר הקדיש מאיר שמגר לרעיתו השופטת המחוזית בדימוס מיכל רובינשטיין שמגר שכיהנה כסגנית נשיא בית המשפט המחוזי ולה קריירה מזהירה בפני עצמה. הוא הקדיש את הספר גם לזכרה של רעיתו הראשונה ואם ילדיו, גאולה שמגר ז'ל, לילדיו ולנכדיו האהובים.

עורכת הספר : כרמית גיא. עורך אחראי : דב איכנולד. עריכה : יהודה יערי. עריכה לשונית : רותם כסלו. עיצוב העטיפה : סטודיו גרין עינב. צילום העטיפה : פלאש 90. הפקה : טפר בע'מ. 88 ש'ח בחנויות הספרים.

www.ybook.co.il
שלח לחבר להדפסה

כתבות נוספות במדור ספרים חדשים :
*   'רות' מאת: עדו גור. הוצאת 'סיפורפשוט'...
*   לנהל בגישה הורית .כיצד לרתום את כישורי...
*   החור הכחול מאת יהודה (ג'ד) דינר. סיפורים...

אינדקס אתרים  
SSD בניית אתרים

הוסף למועדפים